ΑρχικήΆρθραΗ ιστορία της λαχταριστής Πάβλοβα

Η ιστορία της λαχταριστής Πάβλοβα

Αν μπορούσαμε, απλά, να περιγράψουμε το επιδόρπιο με το όνομα Πάβλοβα, έχοντας ως βάση και μόνο, τα συστατικά του θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια τούρτα με μαρέγκα, που πρέπει να είναι τραγανή εξωτερικά και υγρή και μαλακή στο εσωτερικό της, κρέμα και φρέσκα φρούτα. Η Πάβλοβα, όμως, είναι κάτι παραπάνω κι όσοι την έχουν γευτεί, το επιβεβαιώνουν. 

Δυο χώρες, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το ποια ήταν η πρώτη που δημιούργησε το γνωστό επιδόρπιο. Στην πραγματικότητα, οι συνταγές, με κύριο συστατικό τη μαρέγκα, ήταν γνωστές εδώ και αιώνες και, φυσικά εξελίσσονταν με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς αμφιβολία, η συμβολή και οι καινοτομίες, που έγιναν από αρτοποιούς στη Νέα Ζηλανδία από το 1920 μέχρι και το 1980, ήταν πολύ σημαντικές τόσο στην εξέλιξη της Πάβλοβα, όσο και στη δημοτικότητά της στη συγκεκριμένη χώρα. Η πρώτη Πάβλοβα με βάση τη μαρέγκα στη Νέα Ζηλανδία είναι αυτή από το αρτοποιείο Rose Rutherford το 1928, ενώ, ένα χρόνο μετά,  δημοσιεύεται για πρώτη φορά η συνταγή για μία μεγάλη Πάβλοβα.

Πως όμως δίνεται σε αυτό το νόστιμο γλυκό το όνομα Πάβλοβα; To 1926, η πρίμα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα του 20ου αιώνα, κάνει τουρνέ στη Νέα Ζηλανδία. Όπως φημολογείται, ο σεφ του ξενοδοχείου “Wellington” αποφασίζει να δώσει το όνομα Πάβλοβα στο επιδόρπιο προς τιμήν της μπαλαρίνας που είχε μαγέψει, με την ερμηνεία της ως κύκνος στο Καρναβάλι των Ζώων, κοινό και κριτικούς. Η αφράτη και ελαφριά Πάβλοβα ταίριαζε απόλυτα με το τουτού από το κοστούμι του κύκνου, που ήταν πολυεπίπεδο  και λευκό. Πολύ έξυπνο, δεν νομίζετε;

Σήμερα, η Πάβλοβα έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά. Το Cowell’s  Genuine Pavlovas  στη Νέα Ζηλανδία ακολουθεί εδώ και 50 χρόνια σχεδόν την παραδοσιακή συνταγή του 1929 και καταφέρνει  να παράγει μία Πάβλοβα υψηλών προσδοκιών. Από το πρώτο ζαχαροπλαστείο που εγκαινιάστηκε το 1972 στην πόλη  Dunedin μέχρι σήμερα που έχουν δημιουργηθεί 3 καταστήματα στη Νέα Ζηλανδία, η Πάβλοβά τους καταφέρνει να ευχαριστεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Αν, λοιπόν, λατρεύετε το πεντανόστιμο αυτό επιδόρπιο και βρεθείτε ποτέ στη Νέα Ζηλανδία, μην ξεχάσετε να περάσετε από το Cowell’s  Genuine Pavlovas  για να απολαύσετε την αυθεντική του γεύση. 

Κι επειδή το πιο πιθανό είναι να σας ανοίξαμε την όρεξη, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας Πάβλοβα με τη συνταγή που έχει για εσάς το mamapeinao.gr! Μήπως ήρθε η ώρα να ευχαριστήσετε εσάς και τους φίλους σας με μία ελαφριά και ακαταμάχητα νόστιμη Πάβλοβα;

 

Φρόση Σκέντζου

 

Πηγή : pavlova.co.nz

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένιος κορμός με καραμελωμένα αμύγδαλα

Συνταγή για σοκολατένιο κορμό με καραμελωμένα αμύγδαλα!

Μελομακάρονα με κανέλα

Μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα που μοσχομυρίζει η κουζίνα μέλι, γαρύφαλλο και κανέλα. Φτιάξτε τα Χριστούγεννα αυτά τα μελομακάρονα!

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση, τί την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε προσέχοντας το φαγητό που τρώμε ή μαγειρεύουμε;

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας που θα λατρέψετε

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, και ιδιαίτερα οικονομικές, για όλη την οικογένεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ