Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

 

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα
 
Ζαμπονοτυρόπιτα αφράτη με πλούσια γέμιση κρέμας. Μια μοναδική ζαμπονοτυρόπιτα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη για την υπέροχη γεύση της!
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 650 θερμίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία τόσο απλά για αλμυρές και γλυκές πίτες
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 αυγό χτυπημένο
Για τη γέμιση
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 και 1/2 φλιτζ. γάλα φρέσκο με πλήρη λιπαρά
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.
Για τη γέμιση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ροδίσει. Μόλις σκουρύνει και σφίξει το μείγμα, ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 2 λεπτά να γίνει χλιαρή.
  2. Σε μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αυγό και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
  4. Γεμίζουμε με τη γέμιση τα φύλλα τόσο απλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.