ΑρχικήΆρθραΗ μαγειρίτσα του Πάσχα

Η μαγειρίτσα του Πάσχα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη, 

Τα πασχαλινά έθιμα προστάζουν για το χαρμόσυνο τραπέζι της Ανάστασης ένα πιάτο ιδιαίτερο που συνδυάζει με τον καλύτερο και νοστιμότερο τρόπο τα λαχανικά με τα εντόσθια, την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Μια σούπα δυναμωτική, λειτουργεί ως ενδιάμεσο στάδιο από την αυστηρή νηστεία των προηγούμενων ημερών στην άφθονη κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα φτιάχνεται με αρνίσια συκωταριά, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και αυγολέμονο. 

Βρείτε στο Μαμα Πειναω τη συνταγή για κλασική μαγειρίτσα με αυγολέμονο αλλά και ιδέες για να φτιάξετε μαγειρίτσα σε διάφορες παραλλαγές

 

Φωτο: www.saveur.com/article/Recipes/Greek-Easter-Soup

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελιτζάνες ογκρατέν

Μελιτζάνες ογκρατέν από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα απολαυστικό πιάτο με μελιτζάνες, πλούσια σάλτσα και λιωμένα τυριά που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ασουρές ή Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό

Ο ασουρές, ή αλλιώς Βαρβάρα, είναι ο χυλός σιταριού με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα και σερβίρεται σαν ένα νηστίσιμο γλυκό.

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

7 συνταγές για καλοκαιρινά λαδερά που θα λατρέψεις

Οι καλύτερες συνταγές του Τάσου Αντωνίου για λαδερά φαγητά! Εξερευνήστε τις συνταγές που σας αρέσουν και συνοδεύστε τα λαδερά σας με φέτα και ψωμάκι!

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ