Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Τα πασχαλινά έθιμα προστάζουν για το χαρμόσυνο τραπέζι της Ανάστασης ένα πιάτο ιδιαίτερο που συνδυάζει με τον καλύτερο και νοστιμότερο τρόπο τα λαχανικά με τα εντόσθια, την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Μια σούπα δυναμωτική, λειτουργεί ως ενδιάμεσο στάδιο από την αυστηρή νηστεία των προηγούμενων ημερών στην άφθονη κρεατοφαγία της Κυριακής του Πάσχα. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα φτιάχνεται με αρνίσια συκωταριά, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και αυγολέμονο.
Βρείτε στο Μαμα Πειναω τη συνταγή για κλασική μαγειρίτσα με αυγολέμονο αλλά και ιδέες για να φτιάξετε μαγειρίτσα σε διάφορες παραλλαγές.
Φωτο: www.saveur.com/article/Recipes/Greek-Easter-Soup