ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΤριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Τριβελάκι ολικής άλεσης με ντοματίνια
Εκτύπωση

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Η πιο γευστική μακαρονάδα με τριβελάκι ολικής άλεσης, μελωμένα ντοματίνια στον φούρνο, φέτα και κάππαρη, από τον Τάσο Αντωνίου! Δοκιμάστε τη σήμερα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 

Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 4 άτομα
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 500 γρ. τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 250 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 2-3 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα ντοματίνια καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το σκόρδο.
  • Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε για 10-14 λεπτά τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
  • Βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδο από το ταψί και σε γουδί τις λιώνουμε.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση! Προσφέρονται για ιδιαίτερες γευστικές δημιουργίες που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με ελαφριές σάλτσες, κρέας ή λαχανικά. Έχουν εξαιρετική μαγειρική απόδοση και ανοιχτό χρώμα που θυμίζει τα κλασικά ζυμαρικά MISKO.

 

Δείτε ακόμα: Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι!

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσο από εσένα έμαθα γι αυτά τα ζυμαρικά Μισκο και πραγματικά τα έχω αγαπήσει. Συνέχισε έτσι σε ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ