ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΤριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Τριβελάκι ολικής άλεσης με ντοματίνια
Εκτύπωση

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Η πιο γευστική μακαρονάδα με τριβελάκι ολικής άλεσης, μελωμένα ντοματίνια στον φούρνο, φέτα και κάππαρη, από τον Τάσο Αντωνίου! Δοκιμάστε τη σήμερα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 

Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 4 άτομα
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 500 γρ. τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 250 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 2-3 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα ντοματίνια καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα κόβουμε στη μέση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το σκόρδο.
  • Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε για 10-14 λεπτά τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
  • Βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδο από το ταψί και σε γουδί τις λιώνουμε.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με το λιωμένο σκόρδο και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση! Προσφέρονται για ιδιαίτερες γευστικές δημιουργίες που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με ελαφριές σάλτσες, κρέας ή λαχανικά. Έχουν εξαιρετική μαγειρική απόδοση και ανοιχτό χρώμα που θυμίζει τα κλασικά ζυμαρικά MISKO.

 

Δείτε ακόμα: Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.

Γλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Ένα τοπικό γλυκό φρυγανιά με κρέμα από την όμορφη Ζάκυνθο που θα φτιάξετε στο πι και φι. Συνοδεύστε με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και θα με θυμηθείτε.

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να φας σήμερα 6 σκελίδες ψημένο σκόρδο

Το ψημένο σκόρδο χαρίζει πολλαπλά ωφέλη στην υγεία. Δείτε μέσα σε 24 ώρες αφού το καταναλώσετε τι συμβαίνει στον οργανισμό.

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Οι πιο νόστιμες συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες! Ελαφριές μακαρονάδες με έυκολες, γρήγορες και νόστιμες σάλτσες που ετοιμάζονται στο λεπτό.

10 tips για τέλειο μπάρμπεκιου

Το τέλειο μπάρμπεκιου έχει 10 μεγάλα μυστικά - κι εμείς σου τα αποκαλύπτουμε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσο από εσένα έμαθα γι αυτά τα ζυμαρικά Μισκο και πραγματικά τα έχω αγαπήσει. Συνέχισε έτσι σε ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ