Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει ολόκληρη την κονσέρβα πελτέ ντομάτας; Μάλλον ποτέ. Οι περισσότεροι συνήθως χρησιμοποιούμε μια ή δυο κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και συντηρούμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε τον ανοιχτό πελτέ ντομάτας, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και να πρέπει να τον πετάξουμε.

Στο ψυγείο

Υπάρχουν ωστόσο μυστικά για τη σωστή αποθήκευση του πελτέ ντομάτα. Ένα μυστικό είναι να ρίξετε μέσα στο βαζάκι του πελτέ τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Το λάδι λειτουργεί σαν ασπίδα στη συντήρηση του πελτέ στο ψυγείο. Όσο το λάδι κρυώνει στο ψυγείο, θα γίνει λευκό και κρεμώδες. Για να χρησιμοποιήσετε τον πελτέ, ανακατέψτε το λάδι με το περιεχόμενο  του βάζου. Για να αποθηκεύσετε τον πελτέ στο ψυγείο, καλύψτε ξανά την επιφάνεια του με λάδι.

Στην κατάψυξη

Κάποιοι αποθηκεύουν ολόκληρη την κονσέρβα με τον πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι όταν ξεπαγώσετε τον πελτέ, θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε όλο. Μπορείτε λοιπόν να μεριδοποιήσετε τον πελτέ ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εύκολα και γρήγορα την επόμενη φορά.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, χωρίστε τον πελτέ ντομάτας σε μερίδες μια κουταλιάς της σούπας. Έτσι μπορείτε να βγάζετε από την κατάψυξη ακριβώς όση ποσότητα χρειάζεστε. Στρώστε στον πάγκο εργασίας μεμβράνη και κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια ώστε να χωράει ο πελτές στο κέντρο. Μεριδοποιήστε τον πελτέ με μια κουταλιά της σούπας. Τυλίξτε τις άκρες της μεβράνης για να κλείσει σαν καραμελόχαρτο. Καταψύξτε τις μεμονωμένες μερίδες πελτέ.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε πελτέ ντομάτας έτοιμο ανά πάσα στιγμή και για κάθε συνταγή, χωρίς να χαλάσετε το υπόλοιπο βαζάκι. Το μυστικό αυτό γλιτώνει χρόνο στο μαγείρεμα αλλά και χρήματα αφού δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τον πελτέ ντομάτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.