ΑρχικήΆρθραΟ σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει ολόκληρη την κονσέρβα πελτέ ντομάτας; Μάλλον ποτέ. Οι περισσότεροι συνήθως χρησιμοποιούμε μια ή δυο κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και συντηρούμε τον υπόλοιπο στο ψυγείο. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε τον ανοιχτό πελτέ ντομάτας, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και να πρέπει να τον πετάξουμε.

Στο ψυγείο

Υπάρχουν ωστόσο μυστικά για τη σωστή αποθήκευση του πελτέ ντομάτα. Ένα μυστικό είναι να ρίξετε μέσα στο βαζάκι του πελτέ τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Το λάδι λειτουργεί σαν ασπίδα στη συντήρηση του πελτέ στο ψυγείο. Όσο το λάδι κρυώνει στο ψυγείο, θα γίνει λευκό και κρεμώδες. Για να χρησιμοποιήσετε τον πελτέ, ανακατέψτε το λάδι με το περιεχόμενο  του βάζου. Για να αποθηκεύσετε τον πελτέ στο ψυγείο, καλύψτε ξανά την επιφάνεια του με λάδι.

Στην κατάψυξη

Κάποιοι αποθηκεύουν ολόκληρη την κονσέρβα με τον πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι όταν ξεπαγώσετε τον πελτέ, θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε όλο. Μπορείτε λοιπόν να μεριδοποιήσετε τον πελτέ ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εύκολα και γρήγορα την επόμενη φορά.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, χωρίστε τον πελτέ ντομάτας σε μερίδες μια κουταλιάς της σούπας. Έτσι μπορείτε να βγάζετε από την κατάψυξη ακριβώς όση ποσότητα χρειάζεστε. Στρώστε στον πάγκο εργασίας μεμβράνη και κόψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια ώστε να χωράει ο πελτές στο κέντρο. Μεριδοποιήστε τον πελτέ με μια κουταλιά της σούπας. Τυλίξτε τις άκρες της μεβράνης για να κλείσει σαν καραμελόχαρτο. Καταψύξτε τις μεμονωμένες μερίδες πελτέ.

Με αυτόν τον τρόπο έχετε πελτέ ντομάτας έτοιμο ανά πάσα στιγμή και για κάθε συνταγή, χωρίς να χαλάσετε το υπόλοιπο βαζάκι. Το μυστικό αυτό γλιτώνει χρόνο στο μαγείρεμα αλλά και χρήματα αφού δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά τον πελτέ ντομάτας!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Σοκολατένιο κέικ με μήλα. Ένα ζουμερό, αφράτο και γευστικό κέικ σοκολάτας με μήλα και μπαχαρικά που θα σας ενθουσιάσει.

Παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό με ένα μόνο υλικό! Χειροποίητο σπιτικό παγωτό, απλώς ασυναγώνιστο.

Παστουρμαδόπιτα (πίτα Καισαιρείας)

Παστουρμαδόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια παραδοσιακή πίτα με παστουρμά, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, γνωστή και ως πίτα Καισαρείας.

Περισσότερα άρθρα

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων.

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ