Από τη Λίζα Μάτσα,
Οι σινεφίλ αναγνώστες μας σίγουρα έχυσαν δάκρυα χαράς βλέποντας τον γλυκό πύργο από choux με τη γέμιση πλούσιας σοκολατένιας κρέμας patisserie που κλέβει την παράσταση στην ταινία “The Grand Budapest Hotel”. To εν λόγω γλυκό, το οποίο ακούει στο όνομα Courtesan au Chocolat, που έκλεψε την παράσταση στην πολυβραβευμένη ταινία του Wes Anderson δημιουργήθηκε από ένα ζαχαροπλαστείο στη Γερμανία και είναι βασισμένη στην κλασική γαλλικής συνταγή για religieuse. Για την ιστορία, η ρελιζιέζ, που στα γαλλικά σημαίνει καλόγρια, είναι ένα γαλλικό γλύκισμα που πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό σχήμα του, το οποίο θυμίζει μοναχή που φοράει καλύπτρα.
Οι συνεργάτες του Wes Anderson αποκάλυψαν τη μυστική συνταγή του Courtesan au Chocolat όπως ονομάζεται! Τα βήματα είναι απλά. Πρώτον, φτιάχνεις μια βασική ζύμη για choux. Γεμίζεις μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και “κόβεις” σε σουδάκια σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Ψήνεις και αφού κρυώσουν, γεμίζεις με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σειρά έχει η διακόσμηση.
Δες τη διαδικασία αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο και προσπάθησε σπίτι μόνος σου!