Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο και φτιάξτε κι εσείς το πιο γευστικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Χοιρινό κότσι
Εκτύπωση

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χοιρινό κότσι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 3 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 421θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 13 κιλά χοιρινό κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι. Κατόπιν περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας.
  • Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί.
  • Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C.
  • Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ένα λαχταριστό πιάτο με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε κοτόπουλο, θαλασσινά ή να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Μους σοκολάτας

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτη μους σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

7 συνταγές για κοτόπουλο που θα λατρέψεις!

Συνταγές για κοτόπουλο, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες. Αυτές τις γευστικές προτάσεις θα τις λατρέψετε για το εβδομαδιαίο κοτόπουλο ή το φαγητό του σαββατοκύριακου!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικό!!! Συγχαρητήρια!!! πρώτη φορά εκτελώ συνταγή και βγαίνει τέλειο ό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ