Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά!

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο και φτιάξτε κι εσείς το πιο γευστικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι

Τάσος Αντωνίου
Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.
5 from 3 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 3 ώρες 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 3 ώρες 40 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 421 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό χοιρινό κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι. Κατόπιν περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας.
  • Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα.
  • Χμηλώνουμε τη θερμορασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί.
  • Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C.
  • Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Χοιρινό κότσι
4 Σχόλια
  1. Εξαιρετικό!!! Συγχαρητήρια!!! πρώτη φορά εκτελώ συνταγή και βγαίνει τέλειο ό

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.