Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για μπάρμπεκιου! Μπριζόλες, μπιφτέκια, λαχανικά, καλαμπόκια είναι διαχρονικές επιλογές που μπαίνουν στη ψησταριά. Το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου απογειώνει τη γεύση των φρέσκων υλικών που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε καθαρή σχάρα!
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα;
Αν ανήκετε στην πλειοψηφία των επίδοξων ψηστών, μάλλον καθαρίζετε τη σχάρα σας λιγότερο συχνά από ό,τι θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα, πρέπει να καθαρίζετε τη σχάρα της ψησταριάς κάθε φορά που ψήνετε. Αν έχετε ψησταριά υγραερίου, το καθάρισμα της σχάρας είναι εύκολη υπόθεση. Ανεβάζετε τη θερμότητα στο μάξιμουμ και έτσι ζεσταίνετε τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών. Με την ειδική βούρτσα μπορείτε να τρίψετε τη σχάρα και έτσι να καθαρίσετε τη σχάρα σας. Αν έχετε ψησταριά με κάρβουνο, βγάλτε τη σχάρα και βάλτε στη στον νεροχύτη μαζί με ζεστό νερό και σαπόυνι. Αφήστε τη για 5 λεπτά, να μαλακώσουν καλά τα λίπη, και στη συνέχεια τρίψτε τη με σύρμα ή με ειδική βούρτσα.
Συνταγές ιδανικές για μπάρμπεκιου
5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά