ΑρχικήΆρθραΗ Nestle Professional στην έκθεση HoReCa 2017

Η Nestle Professional στην έκθεση HoReCa 2017

Στην πολυσυζητημένη έκθεση της HoReCa έδωσε και φέτος το δυναμικό «παρών» η Nestlé Professional. Για τέσσερις ημέρες, η ομάδα της Nestlé Professional υποδέχτηκε το κοινό των επαγγελματιών στο εντυπωσιακό της περίπτερο, για να τους ξεναγήσει στις νέες τάσεις του καφέ, του mixology και της σοκολάτας. 

Με στόχο να δώσουν στον επαγγελματία προτάσεις πέραν του καθιερωμένου, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών τα brands της Nestlé Professional παρουσίασαν μια σειρά από νέες γευστικές ιδέες. Παράλληλα, φιλοξένησαν εκλεκτούς & διακεκριμένους προσκεκλημένους του κλάδου που παρουσίασαν ανατρεπτικές επιλογές. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Mιχάλης Δημητρακόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής του “Coffee in Good Spirits 2016”, έφτιαξε από το brew bar του Buondi Caffè το νικητήριο καφέ. Παράλληλα, όσοι βρέθηκαν στην παρουσίασή του είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν Irish coffee με Buondi Single Origin Honduras και να τον ακούσουν να μιλάει για τις τεχνικές του Brewing, παρουσιάζοντας συνδυασμούς καφέ & αλκοόλ. Την ίδια στιγμή όσοι περνούσαν από το περίπτερο του Buondi Caffè είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και άλλες επιλογές πέραν των αγαπημένων Espresso & Cappuccino.  Την παράσταση έκλεψαν τα Cone Cappuccino, καπουτσίνο σε χωνάκι με λιωμένη κουβερτούρα Nestlé Dessert, και το Antique Espresso με βερμούτ, λικέρ μαστίχας και zest πορτοκαλιού σε ένα πρωτόγνωρο και ευχάριστο συνδυασμό.

Στο bar του αγαπημένου Nescafé, κορυφαίοι baristi δημιουργούσαν πρωτότυπα Nescafé Cocktails. Σε ένα από αυτά ο Nescafé συνάντησε την Kit Kat: μια εκρηκτική απόλαυση στον ουρανίσκο όλων όσων τη δοκίμασαν, κάνοντας το πιο ωραίο διάλλειμα στην περιήγηση τους στην έκθεση. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Σουηδού Head Barista της Nestlé Professional, Ola Persson, που μοιράστηκε το πάθος του για τέλεια ροφήματα και πρωτότυπους συνδυασμούς, έπαιξε με καπνιστά αρώματα και μας έδειξε πώς το wasabi μπορεί να μείνει στο μυαλό και ως μια πρωτόγνωρη και διαφορετική εμπειρία σε ένα cocktail καφέ.

Στη μέση περίπου του εντυπωσιακού περίπτερου δέσποζε επιβλητικά και το αγαπημένο όχημα – αντίκα Λουμίδης Παπαγάλος, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ibrik Coffee και διαπιστευμένο κριτή παγκόσμιων πρωταθλημάτων SCAE, Σταύρο Λαμπρινίδη να μοιράζεται «Τα μυστικά για ένα ιδανικό φλυτζάνι ελληνικού καφέ».  

Τη γλυκιά πινελιά του τετραημέρου έδωσε η Nestlé Chocolate. Αγαπημένοι συνδυασμοί όπως σοκολάτα με πορτοκάλι & σοκολάτα με λικέρ ήταν μερικές από τις επιλογές που δοκίμασαν όσοι πέρασαν από το corner. Λευκή σοκολάτα με φυστίκι, σοκολάτα με ουίσκι και σαντυγί, και σοκολάτα με καραμέλα ήταν μερικές από τις προτάσεις που έκλεψαν την παράσταση.

Ο κύκλος των εντυπωσιακών παρουσιάσεων έκλεισε με το ανατρεπτικό Perrier. Σε κανέναν δεν πέρασαν απαρατήρητα τα alcohol free cocktails, το ένα με ανανά μαγειρεμένο σε παλαιωμένο ξύδι και το άλλο με cordial μήλου με σουσαμέλαιο, λεμόνι και φυσικά Perrier. Για τους λάτρεις του alcohol μοναδικά cocktails με τζιν και vodka αναμείχθηκαν με cordials και Perrier σε extraordinaire συνδυασμούς! Στην πράσινη μπάρα έκανε και την εμφάνιση του ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στο χώρο του bartending, ο Θοδωρής Πύριλλος, που δημιούργησε για το κοινό μοναδικά signature cocktails, αναδεικνύοντας τις σύγχρονες τάσεις της ανάμειξης.

Παράλληλα, στο Hall 4 της έκθεσης, το κοινό γνώρισε τα επαγγελματικά συστήματα καφέ Nescafé Alegria, που είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες ενός ξενοδοχείου. Μέσα από μια μοντέρνα γκάμα αξιόπιστων μηχανών, οι επαγγελματίες γεύτηκαν μια ποικιλία ποιοτικών ροφημάτων, που εύκολα μπορούν να προσφέρουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Παστίτσιο πεντανόστιμο με βελούδινη μπεσαμέλ γιαουρτιού, λιαστή ντομάτα και μελωμένο αρωματικό κιμά με καρότο και σέλερι.

Άγιος Βασίλης από ψωμί

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη συνταγή που θα κλέψει τα βλέμματα στο γιορτινό τραπέζι!

Γλυκιά πίτα με κολοκύθα

Φανταστική συνταγή για γλυκιά πίτα κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη πίτα κολοκύθας που τρώγεται ως επιδόρπιο αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό.

Περισσότερα άρθρα

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ