ΑρχικήΆρθραΤρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, βελούδινος, μεταξένιος, λιώνει σε κάθε πιρουνιά! 

Ο πουρές πατάτας είναι το αγαπημένο συνοδευτικό όλων μας. Συνδυάζεται καταπληκτικά με κρεατικά, κοτόπουλο ή ψάρι, ενώ αν τον ετοιμάσετε με τα σωστά υλικά, θα θέλετε να τον απολαύσετε σκέτο.

Αν σερβίρετε σκέτο τον πουρέ πατάτας, θα τον γαρνίρετε με κάποια σάλτσα. Μπορείτε να συνοδεύσετε άψογα το κοκκινιστό σας, να τον σερβίρετε όμορφα στημένο ή ακόμα να τον σερβίρετε χωρίς υπερβολικά στημένη εμφάνιση. Το θέμα είναι η γεύση του! Τίποτα δεν συγκρίνεται με τον φρέσκο, αυθεντικό πουρέ φτιαγμένο από πραγματική πατάτα.

Σίγουρα ένα σωστός πουρές πατάτας απαιτεί την καλύτερη πρώτη ύλη. Όπως έχουμε ξαναπει, οι κατάλληλες ποικιλίες είναι οι πατάτες Νευροκοπίου ή Κύπρου, καθώς περιέχουν λιγότερο άμυλο σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες. Έπειτα, είναι πολύ σημαντικό να βράσουν σε αλατισμένο νερό, καθώς όσο βράζουν “τραβάνε” το νερό και απορροφούν όλη την αλμυρότητα του αλατιού.

Όσον αφορά τα κρυφά υλικά που “ζητάει” ο τέλειος πουρές πατάτας; Αυτά τα έξυπνα κόλπα απογειώνουν τον πουρέ και τον κάνουν από απλώς καλό, κορυφαίο!

Τυρί κρέμα

Τυρί κρέμα

Όχι τόσο πολύ ώστε να είναι ευδιάκριτη η γεύση του τυριού. Αντίθετα, προσθέστε μια μικρή ποσότητα τυρί κρέμα για να χαρίσετε στον πουρέ πατάτας υπέροχα βελούδινη και κρεμώδη υφή. Αυτό το τόσο απλό υλικό κάνει τεράστια διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, το τυρί κρέμα διατηρείται και στην κατάψυξη, ώστε να το έχετε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει και θα αλλάξει όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τον πουρέ!

Ζωμός κότας

Ζωμός κότας

Όσο βράζουν οι πατάτες στο νερό, προσθέστε λίγο σπιτικό ζωμό κότας. Έτσι ενισχύουμε τη γεύση και την πολυπλοκότητα του πουρέ πατάτας. Βήμα εύκολο, αλλά χαρίζει πολλά μπόνους γεύσης. Δεν θα βράσετε πατάτες σε σκέτο νερό ξανά!

Παστινάκι

Παστινάκι

Το παστινάκι είναι ένα χειμωνιάτικο λαχανικό (για την ακρίβεια, χειμωνιάτικη ρίζα). Εμφανισιακά θυμίζει λευκό καρότο και γευστικά την πατάτα. Θα το βρείτε σε πολλές λαϊκές αγορές μετά τα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτιές ουσίες αλλά και φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ποτάσιο (για ενέργεια). Η πιο συνηθισμένη χρήση του είναι να μπαίνει μαζί με τα υπόλοιπα χειμωνιάτικα λαχανικά σε σούπες, προσδίδοντας μια αμυδρή αψάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στον πουρέ πατάτας. Απλώς βράζετε το παστινάκι μαζί με τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά και να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε πουρέ πατάτας, προσθέστε αυτά τα τρια μυστικά υλικά και σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγή για τέλειους γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά.

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εντυπωσιακό γλυκό με υπέροχο άρωμα και διακριτική γεύση, ιδανικό για κέρασμα ή συνοδευτικό του καφέ.

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ