ΑρχικήΆρθραΗ Unilever πουλάει τις μάρκες Άλτις και Βιτάμ

Η Unilever πουλάει τις μάρκες Άλτις και Βιτάμ

Την πρόθεσή της να πουλήσει τις μάρκες ελαιολάδων Άλτις, Ελάνθη και Solon που παράγονται στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ελαΐς- Unilever Hellas. Σύμφωνα με την πολυεθνική εταιρεία, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μεταβίβαση στον αγοραστή αφορά τόσο το εργοστάσιο ελαιολάδου στην οδό Πειραιώς όσο και των εργαζομένων. 

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θεωρεί στρατηγική επιλογή τη διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και για αυτό αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. 

Η απόφαση αυτή επισφραγίζει την ανακοίνωση της πώλησης όλων των μαρκών μαργαρίνης της Unilever, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσης του πολυεθνικού κολοσσού. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις μάρκες που παράγονται στην Ελλάδα Βιτάμ, Flora, Super Fresco, Άλτις Soft, Ελαϊς και Becel.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σήμερα γνωστοποιεί την πρόθεσή της, να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της. Η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon.

Η μεταφορά των μαρκών αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία.

Επίσης, καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά». 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Συνταγή για γιαούρτι με ψημένα σύκα και καρύδια!

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

6 φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσεις

Φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσουν όλοι. Αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες που θα σε συντροφεύσουν με νοστιμιά το φθινόπωρο!

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ