Φαλάφελ σε σουβλάκι εύκολα και γρήγορα! Η καλύτερη συνταγή και τα μυστικά για νόστιμα και θρεπτικά φαλάφελ από τον Τάσο Αντωνίου. Αν προτιμάς απλούς ρεβιθοκεφτέδες, δες την αυθεντική συνταγή για φαλάφελ σε βίντεο!
Εκτύπωση
Φαλάφελ σε σουβλάκι
Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.
Μερίδες 4
Θερμίδες 161θερμίδες
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 250 γρ. ξερά κουκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. γλυκού και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα πάπρικα
- 1 και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 ματσάκι και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- κυπριακές πίτες για το σερβίρισμα
- αγγούρι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- ντομάτα ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό και μία πρέζα μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, ώστε να αφαιρεθεί εντελώς η υγρασία. Τους βάζουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ με αλάτι, πιπέρι, μαγειρική σόδα, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια πάχους περίπου 1,5-2 εκ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες και ανοίγουμε μια θήκη στη μέση στις άκρες κάθε πίτας. Βάζουμε μέσα 2-3 φαλάφελ και συνοδευτικά της επιλογής μας. Συχνά το φαλάφελ συνοδεύεται από χούμους.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
τελεια ιδεα
ΦΟΒΕΡΟ! 🙂
Το καλύτερο φαλαφελ!