Η ζωή του σεφ Marco Pierre White γίνεται ταινία

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Ο Βρετανός σεφ Marco Pierre White δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει αφήσει το στίγμα του στη σύγχρονη γαστρονομία. Βρετανός, με ιταλικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του κι έχοντας κληρονομήσει το μικρόβιο της μαγειρικής από τον πατέρα του που ήταν κι εκείνος σεφ, ο Marco Pierre White έχει χαρακτηριστεί ως ο πρώτος σεφ που έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό αφού είχε τηλεοπτική εκπομπή,  ως το τρομερό παιδί της βρετανικής μαγειρικής καθώς κι ως ο «νονός» της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας. Βραβευμένος τρεις φορές με αστέρι Michelin, ο White, ο νεότερος σε ηλικία σεφ όταν τα κατέκτησε,  με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και το ταλέντο του, δεν σταμάτησε ποτέ να εντυπωσιάζει ειδήμονες της κουζίνας και μη.

Όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, όλοι την περίμεναν με κάποια αγωνία και περιέργεια και φυσικά ο σεφ δεν τους απογοήτευσε. Ήδη ο τίτλος του βιβλίου της ζωής του The Devil in the Kitchen : Sex, Pain, Madness and Making of a GreatChef  στάθηκε  ικανός όχι μόνο να ανοίξει την όρεξη του αναγνωστικού κοινού, αλλά και να το προϊδεάσει για το περιεχόμενο. Η αναμενόμενη επιτυχία της αυτοβιογραφίας, που επικεντρώνεται στα χρόνια της εφηβείας του και στα όσα έζησε πριν καταξιωθεί επαγγελματικά, κέντρισε το ενδιαφέρον του γνωστού σκηνοθέτη Ridley Scott που αποφάσισε να  την μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Μετά το Blade Runner, τον Μονομάχο και Το Βασιλείο των Ουρανών, o Ridley Scott κι η ομάδα του αποφάσισαν πως η ζωή του Marco Pierre White είναι ικανή να σπάσει τα ταμεία και να γίνει το επόμενο blockbuster. Τα γυρίσματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ενώ δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί και ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Άγγλο σεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.