ΑρχικήΆρθραΗ ζωή του σεφ Marco Pierre White γίνεται ταινία

Η ζωή του σεφ Marco Pierre White γίνεται ταινία

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Ο Βρετανός σεφ Marco Pierre White δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει αφήσει το στίγμα του στη σύγχρονη γαστρονομία. Βρετανός, με ιταλικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του κι έχοντας κληρονομήσει το μικρόβιο της μαγειρικής από τον πατέρα του που ήταν κι εκείνος σεφ, ο Marco Pierre White έχει χαρακτηριστεί ως ο πρώτος σεφ που έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό αφού είχε τηλεοπτική εκπομπή,  ως το τρομερό παιδί της βρετανικής μαγειρικής καθώς κι ως ο «νονός» της σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας. Βραβευμένος τρεις φορές με αστέρι Michelin, ο White, ο νεότερος σε ηλικία σεφ όταν τα κατέκτησε,  με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και το ταλέντο του, δεν σταμάτησε ποτέ να εντυπωσιάζει ειδήμονες της κουζίνας και μη.

Όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, όλοι την περίμεναν με κάποια αγωνία και περιέργεια και φυσικά ο σεφ δεν τους απογοήτευσε. Ήδη ο τίτλος του βιβλίου της ζωής του The Devil in the Kitchen : Sex, Pain, Madness and Making of a GreatChef  στάθηκε  ικανός όχι μόνο να ανοίξει την όρεξη του αναγνωστικού κοινού, αλλά και να το προϊδεάσει για το περιεχόμενο. Η αναμενόμενη επιτυχία της αυτοβιογραφίας, που επικεντρώνεται στα χρόνια της εφηβείας του και στα όσα έζησε πριν καταξιωθεί επαγγελματικά, κέντρισε το ενδιαφέρον του γνωστού σκηνοθέτη Ridley Scott που αποφάσισε να  την μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Μετά το Blade Runner, τον Μονομάχο και Το Βασιλείο των Ουρανών, o Ridley Scott κι η ομάδα του αποφάσισαν πως η ζωή του Marco Pierre White είναι ικανή να σπάσει τα ταμεία και να γίνει το επόμενο blockbuster. Τα γυρίσματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ενώ δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί και ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Άγγλο σεφ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Λαχταριστή συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα! Δοκιμάστε αυτή τη βρετανική πουτίγκα φέτος τα Χριστούγεννα και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γιορτινό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Γλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Ένα τοπικό γλυκό φρυγανιά με κρέμα από την όμορφη Ζάκυνθο που θα φτιάξετε στο πι και φι. Συνοδεύστε με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και θα με θυμηθείτε.

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ