Καζάν ντιπί

Καζάν ντιπί
Advertisement

Καζάν ντιπί, αγαπημένη συνταγή για έμπειρους εραστές της ζαχαροπλαστικής

Καζάν ντιπί
Υλικά
  • 4 κούπες βουβαλίσιο γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σφιχτή η κρέμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Αδειάζουμε στο ταψί την κρέμα και την στρώνουμε με κουτάλι.

    Βάζουμε το ταψί σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να καεί η ζάχαρη (και μυρίσει καμένο). Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρουμε κρύο, σε γενναία ορθογώνια κομμάτια.

    Tip: Το αυθεντικό καζάν ντιπί φτιάχνεται με βουβαλίσιο γάλα. Μπορούμε, ωστόσο, να το φτιάξουμε και με αγελαδινό γάλα, εντυπωσιάζοντας έτσι κι αλλιώς με το γλυκό μας!

Δείτε επίσης: Συνταγή για κορυφαία πορτοκαλόπιτα

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.