ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό πολύ αγαπητό στο εξωτερικό. Θα το λατρέψετε γιατί ο συνδιασμός της κρέμας τυριού με το καρότο δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γλυκό.

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού
Εκτύπωση

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού

Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού. Ένα γλυκό πολύ αγαπητό στο εξωτερικό. Θα το λατρέψετε γιατί ο συνδιασμός της κρέμας τυριού με το καρότο δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γλυκό.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κέικ καρότο με επικάλυψη κρέμας τυριού
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό περίπου καρότο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • καρυδόψιχα τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αλλάζουμε το εξάρτημα με αυτό του φτερού. Προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα αυγών.  Συνεχίζουμε εναλλάξ να ρίχνουμε αλεύρι και αυγά. Όταν έχουν ενσωματωθεί τα υλικά βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 20 εκ. ή σε φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 45 έως 50 λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε το φρόστινγκ: στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα τη ζάχαρη άχνη και του βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να αφρατέψει το βούτυρο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Αυξάνουμε την ταχύτητα από μέτρια σε υψηλή. Χτυπάμε το φρόστινγκ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία παχιά κρέμα, περίπου για 4 λεπτά. Δεν το χτυπάμε υπερβολικά, όμως, γιατί μπορεί το μείγμα να γίνει ρευστό. 
  • Γαρνίρουμε το κρύο κέικ με το φρόστινγκ, από πάνω και στα πλάγια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε. 

Tips

Φωτο: freshlymadeeveryday.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Μπανόφι

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Λαχταριστό γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες. Σε αυτή τη συνταγή για γιουβέτσι το μοσχαράκι μελώνει υπέροχα και συνδυάζεται με λαχανικά και λιαστή ντομάτα.

Σπιτικά hot dog

Από την καντίνα του δρόμου στην κουζίνα του σπιτιού σας! Φτιάχνουμε τα αυθεντικά νεοϋορκέζικα hot dog με ένα μυστικό υλικό που απογειώνει τη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Έξυπνα tips για την κουζίνα

Μερικά tips που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο που τρώτε και μαγειρεύετε (Part 2).

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο την ημερα που το εφτιαξα εχουμε τρελαθει στο σπιτι! Τα παιδια το λατρευουν και εμεις βεβαια. Φτιαξε και αλλες τετοιες ευκολες συνταγες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ