Κεφτεδάκια τηγανητά και αφράτα με την πιο εύκολη συνταγή! Ο Τάσος Αντωνίου, στο νέο επεισόδιο στο Mama Peinao TV, φτιάχνει απίστευτα γευστικά κεφτεδάκια τηγανητά που όλοι θα λατρέψετε.
Τα κεφτεδάκια τηγανητά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδικών μας χρόνων. Αποτελούν επίσης έναν πεντανόστιμο μεζέ, ιδανικό για να συνοδεύσει μια κρύα μπύρα, ένα ποτηράκι τσίπουρο ή το κρασί σας.
Πώς θα κάνουμε τα κεφτεδάκια αφράτα;
Σε αυτό το επεισόδιο, ο Τάσος μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχία για τέλεια κεφτεδάκια τηγανητά.
Αρχικά ξεκινάμε από την επιλογή του κιμά.
Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος χρησιμοποιεί κιμά από δυο διαφορετικά κρέατα. Επιλέγοντας μισή ποσότητα μοσχαρίσιο κιμά και μισή ποσότητα χοιρινό κιμά, πετυχαίνουμε μια πολύ καλή “βάση” για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας.
Σειρά έχει το πλάσιμο του κεφτέ.
Προσθέτοντας υλικά όπως ξίδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή ακόμη και τριμμένη ντομάτα, ο κιμάς γίνεται αφράτος. Τον ζυμώνουμε καλά, με τα χέρια, να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Ένα μεγάλο μυστικό είναι τα μυρωδικά.
Προσθέστε όσα περισσότερα μυρωδικά, φρέσκα ή αποξηραμένα έχετε! Τα αρώματα θα ξετρελάνουν τους πάντες και θα δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας αλλιώτικη στους κλασικούς κεφτέδες. Μυρωδικά που ταιριάζουν στο μείγμα για κεφτεδάκια τηγανητά είναι η ρίγανη, ο φρέσκος βασιλικός, ο δυόσμος, ο μαϊνανός, ο άνηθος, αλλά και το θρούμπι.
Ένα σημαντικό υλικό για τα τέλεια κεφτεδάκια τηγανητά είναι η φρυγανιά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί, ή ακόμη καλύτερα προζυμένιο. Η φρυγανιά και το μπαγιάτικο ψωμί είναι το μυστικό για αφράτους κεφτέδες. Αποφύγετε το φρέσκο ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά τα κεφτεδάκια.
Γιατί βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο;
Βάζοντας τα κεφτεδάκια στο ψυγείο, τα υλικά και οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους. Επίσης, ο κιμάς γίνεται εύπλαστος και μπορούμε να σχηματίσουμε πολύ εύκολα τους κεφτέδες μας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για τέλεια κεφτεδάκια με τις δοσολογίες των υλικών εδώ.