Κεφτεδάκια αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια από αρωματικό ανάμεικτο κιμά. Σίγουρα δεν θα περισσέψει ούτε ψίχουλο!
Αν πιστεύατε ότι τα κεφτεδάκια δύσκολα πετυχαίνουν, τώρα θα αλλάξετε γνώμη. Ο Τάσος σα; δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια τηγανητά. Ιδανικός μεζές για κρασί ή μπύρα στα οικογενειακά τραπέζια, στα πάρτυ, και όχι μόνο.
Μερικά μυστικά επιτυχίας:
- Όσον αφορά τον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Επίσης μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε. Χρησιμοποιούμε είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο ή και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας.
- Όσο περισσότερα μυρωδικά, τόσο το καλύτερο! Προτιμήστε αποξηραμένα μυρωδικά για πιο ζωντανό άρωμα.
- Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά, ταιριάζει πολύ και μια μικρή ποσότητα θρούμπι (αρωματικό).
- Θυμηθείτε! Πάντα η ρίγανη, αποξηραμένη ή φρέσκια, απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους!
Εκτύπωση
Κεφτεδάκια
Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Μερίδες 4
Θερμίδες 90θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
- 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. λευκό ξίδι
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο αποξηραμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο
- αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
- Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και γίνονται τα κεφτεδάκια αφράτα.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά.
- Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
- Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
- Σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα.
Βίντεο συνταγής
Δείτε ακόμη: η ωραιότερη κιμαδόπιτα
Find more Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Η καλυτερη συνταγή για κεφτεδάκια ειναι αυτη!