ΑρχικήΆρθρα4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα υλικά στη μαγειρική. Πώς μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

Η φλούδα λεμονιού είναι ένας πραγματικός θησαυρός με πολλές ωφέλειες για την υγεία. Φυσικά, μιλάμε για βιολογικά και ακέρωτα λεμόνια τα οποία δεν έχουν υποστεί επεξεργασία από χημικές ουσίες.

Όλοι ξέρουμε για το πόσο θρεπτικός είναι ο χυμός του, αλλά λίγοι γνωρίζουν τις θετικές επιδράσεις της φλούδας, την οποία συνήθως πετάμε στα σκουπίδια μαζί με τη λεμονόκουπα.

Δείτε ακόμα: 2 υπέροχα γλυκά με λεμόνι που πρέπει να φτιάξετε σήμερα!

Η φλούδα λεμονιού περιέχει έως και 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό του και διαθέτει υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών και μεταλλικών στοιχείων.

Πως θα επωφεληθείτε από την φλούδα λεμονιού

Και επειδή είμαστε πολλοί αναγνώστες μπορεί να διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν, παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips και συμβυολές ώστε να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού.

1. Καθαριστικό τσάι

Τσάι με λεμόνι

Η βιταμίνη C και η πηκτίνη που περιέχει η φλούδα λεμονιού είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό του ήπατος, του παχέος εντέρου και των νεφρών. Τα ενεργά συστατικά του βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα κατά της δράσης των ελεύθερων ριζών.

Υλικά

  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις φλούδες λεμονιού σε ένα λίτρο νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Περιμένετε να φτάσει σε μια ευχάριστη θερμοκρασία και το πίνετε τρεις φορές την ημέρα.

2. Λάδι αρωματισμένο με λεμόνι

Χαρίστε μια πινελιά γεύσης και αρώματος στις σαλάτες σας φτιάχνοντας ένα λάδι αρωματισμένο με λεμόνι.

Υλικά

  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 φιάλη ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόβετε τις φλούδες λεμονιού σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτετε στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο.
  • Αφήνετε να βγάλουν τα αρώματά τους για μερικές ημέρες και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε.

3. Σπιτικό αποσμητικό χώρου

Αρωματικό χώρου με λεμόνι

Το ιδιαίτερο άρωμα και τα αιθέρια έλαια που διαθέτει η φλούδα λεμονιού είναι ιδανικά για να αρωματίσετε τους χώρους του σπιτιού με φυσικό τρόπο.

Υλικά

  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προσθέτετε τις φλούδες λεμονιού σε μισό λίτρο νερό και τις βράζετε μαζί με το δεντρολίβανο και τη βανίλια.
  • Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνετε να σταθεί και στη συνέχεια αδειάζετε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ψεκάζετε κάθε περιοχή που επιθυμείτε.

4. Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Καθαρισμα φούρνου με λεμόνι

Οι αρωματικές και απολυμαντικές ιδιότητες που διαθέτει η φλούδα λεμονιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση της βρωμιάς, των οσμών και του λίπους από το φούρνο.

Υλικά

  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό (200 mL)

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε τις φλούδες λεμονιού σε κατσαρολάκι με το νερό. Τοποθετήστε το σκεύος μέσα στο φούρνο.
  • Θερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και στη συνέχεια περιμένετε για μερικά λεπτά. Καθαρίζετε το φούρνο με ένα πανί.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Συνταγή για σκορδάτο κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα!

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Περισσότερα άρθρα

5 συνταγές για γλυκά στο πεντάλεπτο

Συνταγές για γλυκά σε 5 λεπτά. Μάθε πώς θα φτιάξεις εντυπωσιακά και γευστικά γλυκά στο πεντάλεπτο με αυτές τις πανεύκολες συνταγές.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ