Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Εύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη που φτιάχνεται πολύ εύκολα σε λίγα λεπτά.

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές
Προετοιμασία
20 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα 5 λεπτά
 
Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια λαχταριστή αλμυρή πίτα με φέτα, κασέρι και γλυκιές κόκκινες πιπεριές, ιδανική ως ορεκτικό.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 370 θερμίδες
Υλικά
  • 1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 300 ml γάλα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  3. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  4. Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
  5. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.