fbpx

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές Συνταγή

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές. Εύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη που φτιάχνεται πολύ εύκολα σε λίγα λεπτά.

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια λαχταριστή αλμυρή πίτα με φέτα, κασέρι και γλυκιές κόκκινες πιπεριές, ιδανική ως ορεκτικό.
Prep Time20 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα 5 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές
Servings: 6
Calories: 370θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία με δύο χωριάτικα φύλλα
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 300 ml γάλα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Βάζουμε τα τυριά σε μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τρία αυγά μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο, αλειμμένο επίσης με λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.