Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο
Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο
Print

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό και ανάλαφρο γεύμα με κοτόπουλο, σάλτσα από μπαλσάμικο και τρυφερά λαχανικά που πρέπει να δοκιμάσετε!
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο
Prep Time 20 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 1 ώρα
Servings 2
Calories 201θερμίδες

Ingredients

  • 2 φιλέτα μέρη κοτόπουλου μπούτι ή στήθος
  • 1/4 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. μέλι

Instructions

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με πινέλο αλείφουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύπτουμε την πιατέλα με το κοτόπουλο με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Κατόπιν βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40 λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λίπος από το ταψί. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρασί και ό,τι ζουμάκι έχει βγάλει το κοτόπουλο από τη μαρινάδα στην πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε και όταν ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαράγγια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή