ΑρχικήΆρθραΗ Knorr σε συνεργασία με το «Μπορούμε» παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Πλούσια Γεύση...

Η Knorr σε συνεργασία με το «Μπορούμε» παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Πλούσια Γεύση Για Όλους»

Η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS παρουσίασαν στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, την πρωτοβουλία  «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Knorr, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο να κάνει πιο νόστιμο το φαγητό  των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.   

Με την πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», η Knorr έχει στόχο να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα. Η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, και η πλατιά γκάμα των προϊόντων Knorr αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Knorr ανακοίνωσε τη συνεργασία της με κοινωνικές κουζίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία, προκειμένου να προσφέρει γευστικό φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη. 

Στην Ελλάδα, η Knorr μέσω της συνεργασίας με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στοχεύει να ενισχύσει πολλές κοινωνικές κουζίνες σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Knorr παρέχει προϊόντα Knorr, όπως κύβους και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, ενώ βασικοί ομιλητές αποτέλεσαν: ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οποίος τόνισε τις ανάγκες που υπάρχουν στις κοινωνικές κουζίνες, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία μίλησε για την αξία της πλούσιας γεύσης στη θετική ψυχολογία και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανέδειξε τη σημασία των σεμιναρίων προς τους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών καθώς και τη σημασία του εθελοντισμού στις κοινωνικές κουζίνες.

Ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS: «Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν».

«Διαπιστώνεται πως αυτό που λείπει κυρίως αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι θερμίδες, αλλά αξιοπρέπεια. Το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» παρέχει το εξής βασικό στοιχείο: τη δυνατότητα δημιουργίας πιο γευστικών γευμάτων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν ωφελούμενο να νιώσει πως δε δέχεται μόνο τροφή, αλλά μια πιο ανθρώπινη φροντίδα και βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Προκειμένου να ενισχύσει το έργο των εθελοντών που στηρίζουν τις κοινωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr, παράλληλα, αναλαμβάνει τη δημιουργία σεμιναρίων μαγειρικής, με στόχο να βοηθήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρεται σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους. 

«Είναι σημαντικό να τρώμε καλά και να τρώμε σωστά, αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε πλούσιες στιγμές με το φαγητό μας. Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν», σημείωσε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος. 

Η πρωτοβουλία όμως απευθύνεται και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στις κοινωνικές κουζίνες, αφού μέσω της Knorr θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού. 

Η chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δήλωσε: «Το φαγητό τρέφει και δυναμώνει όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς, πιο γερούς και δεν τους αφήνει… μόνους. Οι κουβέντες γλυκαίνουν και όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν μόνο όσα τους ενώνουν με ένα πιάτο νόστιμο φαγητό».

Αναγνωρίζοντας ότι για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, δεν αρκεί μόνο η οικονομική ενίσχυση και η τεχνογνωσία, η Knorr με όραμα να κάνει τον κόσμο καλύτερο, μέσω της δημιουργίας ενός κινήματος από εθελοντές, προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή πρωτοβουλία.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

Μοχίτο με ρόδι

Συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ μοχίτο με ρόδι!

Τράιφλ με μελομακάρονα

Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου! Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ