Ποπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.

Ποπ κορν με καραμέλα Συνταγή

Ποπ κορν με καραμέλα

Τάσος Αντωνίου
Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.
5 from 2 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 25 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Σνακ
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 150 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • αλάτι

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε σιγά σιγά να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθούν όλοι οι σπόροι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σύντομα θα αρχίσουν να “σκάνε” όλοι οι σπόροι και το καλαμπόκι θα γίνει ποπ κορν. Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε μπολ και αλατίζουμε καλά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

  • Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ζάχαρη, νερό και χυμό φρέσκου λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να βράσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατέψουμε την καραμέλα με κουτάλα ή σπάτουλα. Μετά από 8 περίπου λεπτά, η καραμέλα θα αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Από αυτό το σημείο και μετά είναι πολύ εύκολο να καεί η καραμέλα και να πικρίσει. Γι’ αυτό ανακινούμε γρήγορα το σκεύος μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα όλο το μείγμα. Όσο πιο πολύ σκουραίνει η καραμέλα, τόσο πιο πολύ θα πικρίσει και κινδυνεύει να καεί.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο καια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κατόπιν περιχύνουμε τα ποπ κορν με την καραμέλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε η καραμέλα να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

ΒΙΝΤΕΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Εάν περισσέψει καραμέλα, την αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Ποπ κορν

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.