ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠοπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.

Ποπ κορν με καραμέλα Συνταγή
Εκτύπωση

Ποπ κορν με καραμέλα

Συνταγή για ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικό ποπ κορν με καραμέλα, ιδανικό για σνακ, πάρτυ ή ταινίες στο σπίτι μαζί με καλή παρέα.
Πιάτο Σνακ
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ποπ κορν
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 150θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • αλάτι

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε σιγά σιγά να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθούν όλοι οι σπόροι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σύντομα θα αρχίσουν να “σκάνε” όλοι οι σπόροι και το καλαμπόκι θα γίνει ποπ κορν. Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε μπολ και αλατίζουμε καλά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

  • Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ζάχαρη, νερό και χυμό φρέσκου λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να βράσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατέψουμε την καραμέλα με κουτάλα ή σπάτουλα. Μετά από 8 περίπου λεπτά, η καραμέλα θα αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Από αυτό το σημείο και μετά είναι πολύ εύκολο να καεί η καραμέλα και να πικρίσει. Γι’ αυτό ανακινούμε γρήγορα το σκεύος μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα όλο το μείγμα. Όσο πιο πολύ σκουραίνει η καραμέλα, τόσο πιο πολύ θα πικρίσει και κινδυνεύει να καεί.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο καια ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κατόπιν περιχύνουμε τα ποπ κορν με την καραμέλα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε η καραμέλα να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Βίντεο συνταγής

Tips

Εάν περισσέψει καραμέλα, την αποθηκεύουμε σε βάζο στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Τσουρέκι με σοκολάτα & πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι σοκολάτας και πραλίνας σήμερα!

Σούπα σοκολάτας

Μια μοναδική συνταγή για βελούδινη σούπα σοκολάτας. Λαχταριστή, απαλή, σερβίρεται ιδανικά με παγωτό βανίλια.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ