Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε
Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 343 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά. 
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Η καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Δες τη συνταγή εδώ

More Greek recipes in English here

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.