Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια συνταγή

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time20 λεπτά
Servings: 4
Calories: 90θερμίδες

Ingredients

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.