Εκτύπωση
Πλιγούρι με μανιτάρια
Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.
Μερίδες 4
Θερμίδες 90θερμίδες
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. πλιγούρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
ΦΑΓΗΤΑΡΑ
Το έφτιαξα σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, και βγήκε καταπληκτικό! Σαν σπυρωτό πιλάφι, με λεπτή γεύση και πολύ χορταστικό. 5 αστεράκια από μένα!