ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΚορόνα από χοιρινό καρέ με γέμιση ρύζι

Κορόνα από χοιρινό καρέ με γέμιση ρύζι

Κορόνα από χοιρινό καρέ με ζουμερή γέμιση από ρύζι και κρανμπερι!

Κορόνα
Εκτύπωση

Κορόνα από χοιρινό καρέ με γέμιση

Κορόνα από χοιρινό καρέ με ζουμερή γέμιση από ρύζι και κρανμπερι!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κορόνα γεμιστή με σάλτσα μήλου
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 686θερμίδες

Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό καρέ δεμένο σε κορώνα από τον κρεοπώλη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο

Για τη γέμιση:

  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζ. καστανό ρύζι
  • 2/3 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το χοιρινό καρέ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο, το οποίο λαδώνουμε. Τοποθετούμε το χοιρινό καρέ πάνω στο αλουμινόχαρτο.
  • Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε με το μείγμα το καρέ, αλείφοντάς το καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Για να διατηρήσει το σχήμα του στο ψήσιμο, τοποθετήστε στο κέντρο του καρέ ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος. Τυλίξτε ένα ένα τα κόκαλα που εξέχουν από το καρέ με αλουμινόχαρτο, για να μην καούν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Παράλληλα, σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τον ζωμό, κρεμμύδι, σέλερι, βούτυρο και αλάτι. Φέρνουμε σε βράση. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κατόπιν προσθέτουμε τα κράνμπερι, τα καρύδια και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοντάρουμε το κρέας:

  • Ξεφουρνίζουμε το χοιρινό και αφαιρούμε το πυρίμαχο σκεύος. Στη θέση του τοποθετούμε τη γέμιση με το ρύζι. Αν δεν χωράει όλη η γέμιση, τοποθετήστε την υπόλοιπη στο πυρίμαχο σκεύος και ψήστε τη ταυτόχρονα με το χοιρινό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά επιπλέον. Όταν ξεφουρνίσουμε, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί.
  • Χρησιμοποιούμε δυο σπάτουλες για να μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα (χωρίς τη γέμιση). Με κουτάλι γεμίζουμε το κέντρο του καρέ με την ψημένη γέμιση. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τα κόκαλα και τυχόν σπάγκο γύρω από το χοιρινό. Κόβουμε σε μπριζόλες κανάμεσα στα κόκαλα και σερβίρουμε κάθε μερίδα με γέμιση ρυζιού.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χειμωνιάτικη καροτόσουπα

Χειμωνιάτικη σούπα με καρότο και λαχανικά. Μια υπέροχη και δυναμωτική σούπα.

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Ντοματόσουπα βελουτέ

Συνταγή για ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι.

Περισσότερα άρθρα

6 λάθη που κάνεις πάντα όταν φτιάχνεις μπιφτέκια

Δες τα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μπιφτέκια και πώς θα τα πετυχαίνεις κάθε φορά!

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ