ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάLight τάρτα σοκολάτας και καρύδας
τάρτα σοκολάτα και καρύδα
Εκτύπωση

Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας
Προετοιμασία 2 ώρες 20 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 35 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 260θερμίδες

Υλικά

  • 1 και 1/2 φλιτζ. αμύγδαλο χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου με πλήρη λιπαρά σε κονσέρβα
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Στο μούλτι αλέθουμε το ήδη αλεσμένο αμύγδαλο, το μέλι, το λάδι καρύδας και 1/3 από το ινδοκάρυδο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη μπάλα καρύδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (περίπου 15 εκ.) στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα καρύδας στη βάση και στο πλάι. Πιέζουμε καλά ώστε να γίνει λεία η βάση καρύδας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την περίσσεια ποσότητα στο πλάι ώστε να μην καεί κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφετί χρώμα η βάση. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμνόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Αποσύρουμε το γάλα αμυγδάλου από την φωτιά και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά να σταθεί. Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε από την ταρτιέρα και σερβίρουμε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, μια αγαπημένη συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνια σαν αυτή της μαμάς.

Αλμυρές τηγανίτες (αλμυρά pancakes)

Εξαιρετική συνταγή για αλμυρές τηγανίτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μία νόστιμη συνταγή για αλμυρά pancakes, ένα χορταστικό πρωινό, brunch ή για ένα πρωτότυπο ορεκτικό για το τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε τα μήλα σας

Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καθαρίζετε τα μήλα σας εύκολα και με ασφάλεια.

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ