Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

τάρτα σοκολάτα και καρύδα
τάρτα σοκολάτα και καρύδα
Print

Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας

Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.
Course Γλυκά
Cuisine Διεθνής
Keyword Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας
Prep Time 2 ώρες 20 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Total Time 2 ώρες 35 λεπτά
Servings 8
Calories 260θερμίδες

Ingredients

  • 1 και 1/2 φλιτζ. αμύγδαλο χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου με πλήρη λιπαρά σε κονσέρβα
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Στο μούλτι αλέθουμε το ήδη αλεσμένο αμύγδαλο, το μέλι, το λάδι καρύδας και 1/3 από το ινδοκάρυδο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη μπάλα καρύδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (περίπου 15 εκ.) στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα καρύδας στη βάση και στο πλάι. Πιέζουμε καλά ώστε να γίνει λεία η βάση καρύδας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την περίσσεια ποσότητα στο πλάι ώστε να μην καεί κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφετί χρώμα η βάση. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμνόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Αποσύρουμε το γάλα αμυγδάλου από την φωτιά και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά να σταθεί. Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε από την ταρτιέρα και σερβίρουμε.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή