Εκτύπωση
Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας
Ελαφριά τάρτα σοκολάτας και καρύδας με λίγες θερμίδες. Ένα πρωτότυπο γλυκό με καρύδα και σοκολάτα, ιδανικό επιδόρπιο για όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.
Μερίδες 8
Θερμίδες 260θερμίδες
Υλικά
- 1 και 1/2 φλιτζ. αμύγδαλο χτυπημένο σε σκόνη στο μούλτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου με πλήρη λιπαρά σε κονσέρβα
- 1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Στο μούλτι αλέθουμε το ήδη αλεσμένο αμύγδαλο, το μέλι, το λάδι καρύδας και 1/3 από το ινδοκάρυδο μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα, για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη μπάλα καρύδας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σε ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους (περίπου 15 εκ.) στρώνουμε λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα καρύδας στη βάση και στο πλάι. Πιέζουμε καλά ώστε να γίνει λεία η βάση καρύδας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο την περίσσεια ποσότητα στο πλάι ώστε να μην καεί κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς καφετί χρώμα η βάση. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμνόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Αποσύρουμε το γάλα αμυγδάλου από την φωτιά και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη γέμιση για 10 λεπτά να σταθεί. Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε από την ταρτιέρα και σερβίρουμε.
Anti gia karuda ti allo tha mporouse na mpei sth vash?
πολύ ωραια συνταγη!!!