ΑρχικήΒίντεοΚοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια απολαυστική μαμαδίστικη συνταγή με λεμονάτη γεύση, εύκολη, γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές ή το κυριακάτικο τραπέζι.

Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι
Εκτύπωση

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια απολαυστική μαμαδίστικη συνταγή με λεμονάτη γεύση, εύκολη, γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές ή το κυριακάτικο τραπέζι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Θερμίδες 541θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το ρύζι. Για αυτή τη συνταγή έχω διαλέξει ρύζι Καρολίνα. Το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να ροδίσει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Το αφήνουμε να απορροφηθεί και να βγάλει τα αρώματά του. Τώρα ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τόσο ζεστό ζωμό ώστε να καλύψει το φαγητό στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι, προσέχοντας να μη ρίξουμε κουκούτσια, και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το λεμονάτο κοτόπουλο να μείνει με τη σαλτσούλα του.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το οποίο έχουμε βράσει και στραγγίξει. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένια μπολ

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπολ!

Στρούντελ με γέμιση μήλο

Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Περισσότερα άρθρα

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα: Ιούνιος

Ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου; Φτιάξτε τις πρώτες καλοκαιρινές συνταγές με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ