Κέικ σοκολάτα του Τάσου

Συνταγή για κέικ σοκολάτα

Αυτή η συνταγή για κέικ σοκολάτα είναι ιδανική για γιορτές, γενέθλια ή απλώς όταν θέλετε σοκολάτα!

Πόσες φορές δεν θα θέλαμε να κεράσουμε τους φίλους, τους συναδέλφους ή τους συμμαθητές των παιδιών στο σχολείο ένα νόστιμο γλυκό;

Αυτό το κέικ σοκολάτας ετοιμάζεται πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας υλικά: καλή κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, αγνό αγελαδινό βούτυρο για πλούσια γεύση και επικάλυψη που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Μην παραλείψετε να προσθέσετε την καστανή ζάχαρη σε αυτό το κέικ. Χάρη στη σύνθεσή της και το συνδυασμό της με το ζεστό  νερό, δίνει ένα ζουμερό κέικ που κάθε μπουκιά είναι ονειρεμένη. Η δοσολογία των υλικών είναι ειδικά μελετημένη για δυο στρογγυλές φόρμες για κέικ 20 εκατοστών. Αν ρίξετε όλο το μείγμα του κέικ σε ένα ταψί, το εσωτερικό του κέικ δεν θα ψηθεί καλά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το γλυκό σας. Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή μου και θα φτιάξετε κι εσείς το τέλειο κέικ σοκολάτα!

Όμως, η επικάλυψη σοκολάτας είναι το μυστικό αυτής της συνταγής. Στην αρχή, ίσως σας φανεί υπερβολικά ρευστή. Μην προσθέσετε άλλο βούτυρο! Η ρευστότητα είναι επιθυμητή σε αυτό το στάδιο της συνταγής. Αφήστε την να δέσει σε θερμοκρασία δωματίου όσο ψήνεται το κέικ. Θυμηθείτε να την ανακατέψετε αραιά και που, για να ομογενοποιηθεί σωστά.

Μπορείτε να εκτελέσετε τις οδηγίες αντίστροφα και να ετοιμάσετε την επικάλυψη σοκολάτας πριν φτιάξετε το κέικ. Έτσι θα πετύχετε την υφή της επικάλυψης ακριβώς όπως τη θέλετε. Μόλις ξεφουρνίσετε το κέικ, αφήστε το να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα. Με αυτόν τον τρόπο θα κρυώσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και δεν θα πανιάσει στο εσωτερικό του.

Όταν το κέικ κρυώσει καλά, ήρθε η ώρα για τη διακόσμησή του. Εδώ πρέπει να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη! Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μια μεγάλη σπάτουλα που να καλύπτει μεγάλο μέρος της επιφάνειας του κέικ. Πρέπει να αναποδογυρίσετε τα κέικ για να απλωθεί ομοιόμορφα η επικάλυψη χωρίς να σχηματίσει καμπύλες στις άκρες. Ξεκινήστε με ένα μέρος της επικάλυψης και απλώστε στο κέικ. Συνεχίστε τη διακόσμηση σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Μπορείτε να κάνετε την επικάλυψη απόλυτα λεία ή με ακανόνιστες κορυφές, όπως την έφτιαξα εγώ.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτα και να είστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψουν όλοι.

Κέικ σοκολάτα του Τάσου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour

Μερίδες: 8

Θερμίδες: 240

Κέικ σοκολάτα του Τάσου

Συνταγή για υπέροχο κέικ σοκολάτα! Αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ για όλη την οικογένεια.

Υλικά

50 γρ. κακάο σε σκόνη
280 γρ. ζάχαρη
375 ml νερό
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δυο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. για κέικ.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το κακάο, 100 γρ. ζάχαρη και 250 ml νερό.

Σε ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.

Στο σταθερό μίξερ, χτυυπάμε το βούτυρο με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας σε κάθε προσθήκη.

Προσθέτουμε στο μείγμα υγρών τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα κακάο και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Ισομοιράζουμε το μείγμα κέικ στις δυο φόρμες και ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε 125 ml νερό, 30 γρ. ζάχαρη και 175 γρ. βούτυρο, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.  Αμέσως προσθέστουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το frosting να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Όταν το frosting δέσει και τα κέικ έχουν κρυώσει καλά, στήνουμε το γλυκό. Αναποδογυρίζουμε μία βάση κέικ, επικαλύπτουμε με περίπου 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με σπάτουλα.

Προσθέτουμε από πάνω, πάλι αναποδογυριστά, τη δεύτερη βάση κέικ. Επικαλύπτουμε με 1/3 frosting και απλώνουμε με τη σπάτουλα.

Επικαλύπτουμε τα πλαϊνά του κέικ με το υπόλοιπο frosting. Κόβουμε το κέικ σοκολάυα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.