ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα

Κέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα

Εκτύπωση

Κέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • 1 φλιτζ. μαύρο τσάι
  • 225 γρ. αποξηραμένα φρούτα
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Σε μπολ, βάζουμε τα φρούτα και το τσάι και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν (αν είναι δυνατόν τα αφήνουμε σχεδόν 8 ώρες).
  • Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τα φρούτα και το τσάι και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και συμπαγές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ  και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε κρύο. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εργολάβοι με κρέμα (ελληνικά μακαρόν)

Οι εργολάβοι είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό αμυγδαλωτό που επιστρέφει στη μόδα! Θεωρούνται τα ελληνικά μακαρόν και με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε στο πι και φι το πιο νόστιμο γλυκό.

Αυγά Μπένεντικτ

Συνταγή για αυγά Μπένεντικτ!

Παγωτό Snickers

Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ