Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Εκτύπωση
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Μερίδες 5
Θερμίδες 342θερμίδες
Υλικά
- 1 πακέτο 400 γρ. λινγκουίνι ή ταλιατέλες
- 1/2 φλιτζάνι 100 ml ελαιόλαδο
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα από στήθος κοτόπουλου –ζυγίζουν 700 – 750 γρ., κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 φλιτζάνι 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κεσεδάκι 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος χωρίς τα κοτσάνια
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνω με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτω το κρεμμύδι αι το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτω το νερό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύω απαλά.
- Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύω για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.
Δείτε επίσης: Οι καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές κοτόπουλο
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΟΛΥ