fbpx

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας Συνταγή

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Prep Time10 λεπτά
Cook Time35 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Servings: 5
Calories: 342θερμίδες

Ingredients

  • 1 πακέτο 400 γρ. λινγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 1/2 φλιτζάνι 100 ml ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα από στήθος κοτόπουλου –ζυγίζουν 700 – 750 γρ., κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος χωρίς τα κοτσάνια
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνω με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτω το κρεμμύδι αι το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτω το νερό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύω απαλά.
  • Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύω για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές κοτόπουλο

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.