Κοτόπουλο ταντούρι

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Κοτόπουλο ταντούρι

Κοτόπουλο ταντούρι. Εύκολη και γρήγορη ινδική συνταγή.
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτόπουλο ταντούρι
Servings: 8
Θερμίδες: 300 θερμίδες

Υλικά

  • Για τη μαρινάτα:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λεμόνι χυμό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά κιτρινόριζα
  • 1/2 κ.γλ. σαφράν κρόκος Κοζάνης
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. καγέν
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Σουβλιά μεταλλικά ή ξύλινα για σουβλάκι

Εκτέλεση

  • Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.
1 Σχόλιο
  1. Λατρεύω το ινδικό φαγητό. Πεντανόστιμη συνταγή αλλά για εμένα λίγο πικάντικη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.