
Κοτόπουλο ταντούρι
Κοτόπουλο ταντούρι. Εύκολη και γρήγορη ινδική συνταγή.
Μερίδες 8
Θερμίδες 300θερμίδες
Υλικά
Για τη μαρινάτα:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. λεμόνι χυμό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. κουρκουμά κιτρινόριζα
- 1/2 κ.γλ. σαφράν κρόκος Κοζάνης
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. καγέν
- Αλάτι
- πιπέρι
- 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Σουβλιά μεταλλικά ή ξύλινα για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.
Λατρεύω το ινδικό φαγητό. Πεντανόστιμη συνταγή αλλά για εμένα λίγο πικάντικη.