Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.
Εκτύπωση
Κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού
Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.
Μερίδες 15 κουραμπιέδες
Θερμίδες 190θερμίδες
Υλικά
- 230 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
- πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Ξεκινάμε από χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά ανεβάζουμε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Το μείγμα για κουραμπιέδες πρέπει να είναι σχετικά στεγνό, η ζύμη τριφτή και να μοσχολάει βούτυρο.
- Με ένα κουταλάκι δοσομετρητή παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από την πραλίνα και τις ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά επίπεδα μπισκότα. Γεμίζουμε το κέντρο με την παγωμένη πραλίνα. Καλύπτουμε από πάνω με ζύμη και αφαιρούμε τις άκρες ώστε να έχουμε ομοιόμορφους κουραμπιέδες. Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον αέρα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε τους κρύους κουραμπιέδες με άφθονη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε μια ακόμα φορά για να καλυφθούν καλά με ζάχαρη. Σερβίρουμε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα, τον ένα πάνω στον άλλο.
Τάσο και ομάδα του Mama Peinao μας έχετε τρελάνει! ΤΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ που έκανες; Ωραίο βίντεο ΜΠΡΑΒΟ
Φετος οι κουραμπιεδες θα ειναι γεμιστοι.Συνχαριτηρια.Τελεια θα ειναι.Καλες γιορτες σε ολους μας.
Φανταστικοι! Απλά πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος με τα γραμμάρια του αλευριου. Θέλει περισσότερο νομίζω.?