ΑρχικήΒίντεοΚουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού

Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.

Κουραμπιέδες με πραλίνα Συνταγή
Εκτύπωση

Κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού

Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κουραμπιέδες με πραλίνα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες 15 κουραμπιέδες
Θερμίδες 190θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Ξεκινάμε από χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά ανεβάζουμε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Το μείγμα για κουραμπιέδες πρέπει να είναι σχετικά στεγνό, η ζύμη τριφτή και να μοσχολάει βούτυρο.
  • Με ένα κουταλάκι δοσομετρητή παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από την πραλίνα και τις ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά επίπεδα μπισκότα. Γεμίζουμε το κέντρο με την παγωμένη πραλίνα. Καλύπτουμε από πάνω με ζύμη και αφαιρούμε τις άκρες ώστε να έχουμε ομοιόμορφους κουραμπιέδες. Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον αέρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε τους κρύους κουραμπιέδες με άφθονη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε μια ακόμα φορά για να καλυφθούν καλά με ζάχαρη. Σερβίρουμε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα, τον ένα πάνω στον άλλο.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για εύκολη κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά

Η πιο πρωτότυπη και μερακλίδικη τάρτα χρειάζεται μόνο 3 υλικά για να την φτιάξουμε.

Τσούρος με σοκολάτα

Συνταγή για τσούρος, ή αλλιώς ισπανικούς λουκουμάδες!

Περισσότερα άρθρα

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσο και ομάδα του Mama Peinao μας έχετε τρελάνει! ΤΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ που έκανες; Ωραίο βίντεο ΜΠΡΑΒΟ

  2. Φετος οι κουραμπιεδες θα ειναι γεμιστοι.Συνχαριτηρια.Τελεια θα ειναι.Καλες γιορτες σε ολους μας.

  3. Φανταστικοι! Απλά πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος με τα γραμμάρια του αλευριου. Θέλει περισσότερο νομίζω.?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ