Παέγια. Μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή εξίσου νόστιμη με κοτόπουλο ή θαλασσινά. 

Παέγια
Εκτύπωση

Παέγια ή παέλια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Παέγια ή παέλια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 379θερμίδες

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.γλ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου τα φιλέτα
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα μικρά κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αρακάς
  • 6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε στο πιάτο με το κοτόπουλο. Σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό με τον κρόκο Κοζάνης. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. 2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες. Μετά ρίχνουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε προσεκτικά μια φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!

Μπέργκερ (burger) με αυγό και μπέικον

Αυτό το burger με τηγανητό αυγό, τραγανό μπέικον και λιωμένο τσένταρ είναι μοναδικό! Φτιάξε την καλύτερη συνταγή για burger από τον Τάσο Αντωνίου και συνόδευσε το με αυθεντική αμερικάνικη σάλτσα μπάρμπεκιου.

Σαλάτα με φράουλες, τυρί και καρύδια

Σαλάτα µε φράουλες, ροκφόρ και καρύδια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια ιδιαίτερη ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες που θα συνοδεύσει ιδανικά τα οικογενειακά σας τραπέζια.

Περισσότερα άρθρα

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

Μυστικά για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα

Μικρά μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάξατε ποτέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ