Παέγια. Μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή εξίσου νόστιμη με κοτόπουλο ή θαλασσινά. 

Παέγια
Εκτύπωση

Παέγια ή παέλια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Παέγια ή παέλια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 379θερμίδες

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.γλ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου τα φιλέτα
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα μικρά κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. αρακάς
  • 6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε στο πιάτο με το κοτόπουλο. Σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό με τον κρόκο Κοζάνης. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. 2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες. Μετά ρίχνουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε προσεκτικά μια φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό πεπόνι

Συνταγή για παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Μια φανταστική πρόταση για ορεκτικό. Εύκολη, γρήγορη συνταγή όπου η τριμμένη πατάτα, τα τηγανητά αυγά και ο παστουρμάς πρωταγωνιστούν!

Ζεστή σοκολάτα με καρύδα 

Μία πολύ πρωτότυπη συνταγή για ζεστή σοκολάτα με καρύδα και μαρέγκα, που δίνουν απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα στο αγαπημένο μας ρόφημα!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

10 συνταγές της γιαγιάς κατά του πονόλαιμου

Ο πονόλαιμος μπορεί να καταπολεμηθεί με τις σπιτικές συνταγές και τα μυστικά της γιαγιάς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ