Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα. Αυθεντική πίτσα με απάκι και μυζήθρα από την μία και μοναδική Κρήτη! Φοβερή συνταγή για πίτσα.

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Servings: 8
Θερμίδες: 250 θερμίδες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα
  • λίγο καλαμποκάλευρο
  • 3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 350 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα
  • 10 φέτες απάκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες ροδέλες
  • 1/4 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για πίτσα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ζύμη για πίτσα του εμπορίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις. 
  • Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα την φέτα, το απάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τοποθετούμε τη λαμαρίνα με την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.