ΑρχικήΣυνταγέςΤούρτα με τριπλή σοκολάτα

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα. Συνταγή πολλές φορές δοκιμασμένη με μεγάλη επιτυχία. Δοκιμάστε την σήμερα αυτή την τούρτα. Είναι πεντανόστιμη.

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα
Εκτύπωση

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα. Απλή και πεντανόστιμη τούρτα με σοκολάτα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τούρτα με τριπλή σοκολάτα
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:

  • αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 75 γραμμ. αλεύρι up κοσκινισμένο
  • 25 γραμμ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
  • Για το σιρόπι:

  • 75 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Για τη μους πικρής σοκολάτας:

  • 110 γραμμ. κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας σε κομματάκια
  • 50 ml  κρέμα γάλακτος
  • Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 225 γραμμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 50 ml  κρέμα γάλακτος
  • 500 ml  κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • Για το γλάσο σοκολάτας γάλακτος:

  • 350 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 100 ml  κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ετοιμάζουμε τη βάση: σε μπολ κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με 125 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μείγμα κακάο-αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πολύ καλά και την κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρεις οριζόντιες φέτες.
  • Ετοιμάζουμε τη γκανάς: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε μέτρια φωτιά, χωρίς όμως να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε 200 γρ. ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Συναρμολογούμε την τούρτα: ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε μια πιατέλα και τοποθετούμε στο εσωτερικό μία φέτα από τη βάση. Ραντίζουμε με σιρόπι, απλώνουμε με τη μαρίζ το 1/3 από την γκανάς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 1-2 ώρες. Αφήνουμε την τούρτα να ξεπαγώσει μισή ώρα στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο και αμύγδαλο φιλέ.

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο banofee

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς τιραμισού

Συνταγή για απίθανο μπακλαβά τιραμισού!

Τιραμισού πανεύκολο

Το πιο εύκολο τιραμισού από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα δροσερό τιραμισού χωρίς αυγά, με απλά υλικά, και απολαύστε το πιο νόστιμο γλυκό!

Πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας, βελούδινος και μεταξένιος! Συνοδεύστε κρεατικά, ψαρικά, πουλερικά και αρωματίστε τον με μοσχοκάρυδο.

Περισσότερα άρθρα

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ