Από τον Τάσο Αντωνίου,
Υπάρχουν εστιατόρια που μαγειρεύουν απλώς φαγητό. Και υπάρχουν κι εκείνα που μαγειρεύουν ιστορίες. Το La Suite Lounge, στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus, ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία, εκεί όπου η γεύση δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά τις δημιουργεί.
Με φόντο την Ακρόπολη, τον Σαρωνικό και μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ο σεφ Στέφανος Παπανικολάου παρουσιάζει ένα νέο μενού που επανασυστήνει την ελληνική κουζίνα μέσα από μια σύγχρονη ματιά, επιχειρώντας να αφηγηθεί με ουσία, καθαρότητα και τεχνική τις γεύσεις που γνωρίζουμε και αγαπάμε από τα παιδικά μας τραπέζια, τους τόπους και τους ανθρώπους μας.
Η φιλοσοφία του σεφ βασίζεται στην ανάδειξη της πρώτης ύλης. Τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές τεχνικές και πρωτότυποι συνδυασμοί παίρνουν θέση στο πιάτο με τρόπο που τιμά το παρελθόν στο σήμερα.

Η βελούδινη ψαρόσουπα με σαφράν, μπλε καβούρι και ρίζα μάραθου δίνει άλλη διάσταση στη θαλασσινή νοστιμιά. Το φιλέτο γλώσσας «παντρεύεται» με σάλτσα λεμονιού και υφές εμπνευσμένες από την “α λα πολίτα” με απόλυτη αρμονία. Και το ψητό αρνάκι με πετιμέζι, καπνιστή μελιτζάνα και τουρσί σταφίδας με κύμινο φέρνει στο πιάτο τη βαθιά, πυκνή γεύση της Ελλάδας του χθες και του σήμερα.

«Πρόθεση μου είναι να παρουσιάσω τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως την βάση για να δημιουργήσω πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσεις της ελληνικής κουζίνας» αναφέρει σχετικά o σεφ Στέφανος Παπανικολάου, με πορεία που περιλαμβάνει το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Funky Gourmet, τη haute cuisine του Soho House Berlin, και συνεργασίες με κορυφαίους σεφ όπως ο Peter Friden.
Στο La Suite Lounge, η γεύση στέκεται στο ύψος της θέας. Με την Ακρόπολη να φωτίζει τον ορίζοντα, τη θάλασσα να γνέφει από μακριά, τη νύχτα να απλώνεται μαγικά πάνω από την πόλη, και κάθε πιάτο να δημιουργεί και έναν νέο αστικό μύθο… Life is Suite, άλλωστε στο La Suite!