ΑρχικήΓλυκάΓλυκιές Πίτες & ΤάρτεςΓαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Γαλλική Κερασόπιτα. Ένα υπέροχο γλυκό με γαλλική φινέτσα. 

Κλαφουτί Γαλλική Κερασόπιτα
Εκτύπωση

Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Το κλαφουτί είναι ένα εύκολο γαλλικό γλυκό που θυμίζει κερασόπιτα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κεράσια στο κλαφουτί με φράουλες, ροδάκινα, μήλα, σύκα ή ό,τι φρούτο προτιμάτε!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γαλλική Κερασόπιτα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 103θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. κεράσια πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αμύγδαλα λευκά θρυμματισμένα στο μούλτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ελαστική φόρμα. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ενσωματώνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, αναμειγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ. 
  • Στεγνώνουμε τα κεράσια και τα στρώνουμε στη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα κεράσια και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε το κλαφουτί με την υπόλοιπη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυρο

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρo. Τόσο ζουμερό, τόσο φουλ στη σοκολάτα που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι!

Βιετναμέζικος καφές κρύος

Βιετναμέζικος καφές. Μάθε πώς θα φτιάξεις έναν μοναδικό κρύο καφέ με υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση!

Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Μάρτιος: φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Δείτε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής για τον μήνα Μάρτιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ