Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Κλαφουτί Γαλλική Κερασόπιτα

Γαλλική Κερασόπιτα. Ένα υπέροχο γλυκό με γαλλική φινέτσα. 

Κλαφουτί Γαλλική Κερασόπιτα
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Το κλαφουτί είναι ένα εύκολο γαλλικό γλυκό που θυμίζει κερασόπιτα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κεράσια στο κλαφουτί με φράουλες, ροδάκινα, μήλα, σύκα ή ό,τι φρούτο προτιμάτε!
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γαλλική Κερασόπιτα
Servings: 6
Θερμίδες: 103 θερμίδες

Υλικά

  • 600 γρ. κεράσια πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αμύγδαλα λευκά θρυμματισμένα στο μούλτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. γάλα με πλήρη λιπαρά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ελαστική φόρμα. 
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ενσωματώνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, αναμειγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ. 
  • Στεγνώνουμε τα κεράσια και τα στρώνουμε στη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στα κεράσια και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε το κλαφουτί με την υπόλοιπη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.