ΑρχικήΆρθραΤι συμβαίνει στην κουζίνα όταν λείπεις;

Τι συμβαίνει στην κουζίνα όταν λείπεις;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια.  Αυτό ακριβώς το γνωμικό μάς ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε το φωτογραφικό πρότζεκτ του Benoit Jammes. Ο Γάλλος καλλιτέχνης μάς καλεί να μπούμε σε έναν φανταστικό κόσμο όπου όταν λείπουμε από το σπίτι, τα φρούτα και τα λαχανικά παιρνούν ζωή, μετατρέπουν την κουζίνα μας  σε ένα πάρκο για σκέιμπορντ και γίνονται οι καλύτεροι αθλητές.

Ο Jammes, που ζει κι εργάζεται στο Παρίσι,  ονόμασε αυτή τη σειρά φωτογραφιών Skitchen,μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην ιδέα του και ταυτόχρονα μαρτυρά το θέμα. Ο ίδιος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του σκέιτμπορντ αν κι ομολογεί ότι πλέον δεν εξασκεί το άθλημα και ότι προτιμά ένα όμορφο  και πλούσιο δείπνο. Το πάθος του  για τη μαγειρική τον οδηγεί πολύ συχνά στην κουζίνα και η σπεσιαλιτέ του είναι το κοτόπουλο με κάρι, αν και θεωρεί ότι η γυναίκα του μαγειρεύει πολύ καλύτερα.

Το  φωτογραφικό εγχείρημα είναι ένας συνδυασμός του νεανικού πάθους για το σκέιτμπορντ και της τωρινής αγάπης του καλλιτέχνη για το καλό φαγητό. Οι φωτογραφίες είναι πολύ ζωντανές, διασκεδαστικές και μια απόδειξη ότι όταν δεν παίρνουμε τα πάντα στα σοβαρά, μπορούμε να γίνουμε απίστευτα δημιουργικοί.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τζατζίκι

Τζατζίκι από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική συνταγή για τζατζίκι, το αγαπημένο μας παραδοσιακό ορεκτικό που συνοδεύει το κρέας και το σουβλάκι!

Ριγκατόνι ογκρατέν

Τα ριγκατόνι ογκρατέν είναι μια κλασική ιταλική συνταγή για μακαρόνια φούρνου. Ένας νόστιμος συνδυασμός ζυμαρικών με λιωμένα τυριά στον φούρνο, σάλτσα που θα σας ενθουσιάσει!

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Από κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό πώς πάμε;

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ