Τι συμβαίνει στην κουζίνα όταν λείπεις;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Όταν λείπει η γάτα, χορεύουν τα ποντίκια.  Αυτό ακριβώς το γνωμικό μάς ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε το φωτογραφικό πρότζεκτ του Benoit Jammes. Ο Γάλλος καλλιτέχνης μάς καλεί να μπούμε σε έναν φανταστικό κόσμο όπου όταν λείπουμε από το σπίτι, τα φρούτα και τα λαχανικά παιρνούν ζωή, μετατρέπουν την κουζίνα μας  σε ένα πάρκο για σκέιμπορντ και γίνονται οι καλύτεροι αθλητές.

Ο Jammes, που ζει κι εργάζεται στο Παρίσι,  ονόμασε αυτή τη σειρά φωτογραφιών Skitchen,μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην ιδέα του και ταυτόχρονα μαρτυρά το θέμα. Ο ίδιος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του σκέιτμπορντ αν κι ομολογεί ότι πλέον δεν εξασκεί το άθλημα και ότι προτιμά ένα όμορφο  και πλούσιο δείπνο. Το πάθος του  για τη μαγειρική τον οδηγεί πολύ συχνά στην κουζίνα και η σπεσιαλιτέ του είναι το κοτόπουλο με κάρι, αν και θεωρεί ότι η γυναίκα του μαγειρεύει πολύ καλύτερα.

Το  φωτογραφικό εγχείρημα είναι ένας συνδυασμός του νεανικού πάθους για το σκέιτμπορντ και της τωρινής αγάπης του καλλιτέχνη για το καλό φαγητό. Οι φωτογραφίες είναι πολύ ζωντανές, διασκεδαστικές και μια απόδειξη ότι όταν δεν παίρνουμε τα πάντα στα σοβαρά, μπορούμε να γίνουμε απίστευτα δημιουργικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.