Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα
Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα
Print

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα

Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα. Αγαπημένη συνταγή
Course Ορεκτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Ψητά μύδια με τραγανή κρούστα
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Total Time 20 λεπτά
Servings 5
Calories 320θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό μύδια µε το κέλυφος
  • ψίχουλα ψωμιού δες παρακάτω
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τα ψίχουλα ψωμιού

  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 κ.γλ μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Instructions

  • 1. Βάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το αλείφουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το ψήνουμε να ροδίσει καλά στους 200° C για 15΄.
  • 2. Αφού κρυώσει, το αλέθουμε στο μίξερ ή το τρίβουμε με τα χέρια σε χοντρά ψίχουλα.
  • 3. Πλένουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους και τα τρίβουμε (το κέλυφος εξωτερικά με σφουγγάρι) να καθαρίσουν. Όσα είναι ανοιχτά τα πετάμε.
  • 4. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σκεπάζουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα για 2΄-3΄ μέχρι να δούμε τα μύδια να ανοίγουν. Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και αφήνουμε τα υπόλοιπα να κρυώσουν. Αφαιρούμε το πάνω τους κέλυφος και τα στήνουμε στη σειρά μέσα σε ένα ταψάκι.
  • 5. Σε μπολ ενώνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά.
  • 6. Γεμίζουμε κάθε μύδι με λίγη από τη γέμιση. Βάζουμε το ταψάκι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή