3 δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τους καθαρίσεις

Δύσκολοι λεκέδες

Οι αγαπημένες μας λιχουδιές είναι η αμαρτία που συχνά αφήνουν λεκέδες στα ρούχα! Υπάρχουν δύσκολοι λεκέδες που τους νικάει το πλυντήριο, υπάρχουν όμως και άλλοι, που χρειάζονται ειδικό χειρισμό για να καθαρίσουν. Αυτοί είναι οι 3 δύσκολοι λεκέδες και τα μυστικά για να τους καθαρίσετε.

Λεκές από παγωτό

Το παγωτό, η αγαπημένη λιχουδιά του καλοκαιριού, μπορεί να κολλήσει σε μπλούζες και παντελόνια αφήνοντας στάμπα. Το σημαντικό είναι να περιποιηθούμε άμεσα το λεκέ με κρύο νερό για να μην βάψει το ύφασμα, κι έπειτα να μουλιάσουμε τον λεκέ με απορρυπαντικό και να το πλύνουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Δείτε ακόμα: συνταγή για παγωτό με 2 υλικά! 

Λεκές από αναψυκτικά

Λεμονάδα, παγωμένο τσάι, αναψυκτικά είναι οι πιο δημοφιλείς λεκέδες του καλοκαιριού. Αν χυθεί αναψυκτικό στο χαλί ή τα ρούχα, προτού το βάλουμε στο πλυντήριο, το ταμπονάρουμε με μείγμα από ζεστό νερό και λευκό ξίδι κι έπειτα το πλένουμε.

Λεκές από λάδι

Καλοκαίρι σημαίνει λαδερά φαγητά και, πολύ συχνά, λεκέδες από λάδι! Για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από λάδι, ρίχνουμε πάνω στη λαδιά αρκετή ποσότητα ταλκ και το αφήνουμε το στο σημείο για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι. Στη συνέχεια τινάζουμε το ρούχο και ποτίζουμε το σημείο με λίγο υγρό πιάτων. Το βάζουμε στο πλυντήριο και καθάρισε!

Δείτε ακόμα: συνταγή για πανεύκολα γεμιστά! 

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.