ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΛαζάνια με τυρί και κοτόπουλο
Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο συνταγή
Εκτύπωση

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Λαχταριστή συνταγή με λιωμένα τυριά και το κοτόπουλο που έχει περισσέψει από χθες. Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα λαζάνια του Τάσου!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 467θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml  ζωμός κότας ζεστός
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 200 γραμμ. λαζάνια
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 8 λεπτά να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα και αφήνουμε την κρέμα να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια κρέμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνπστους 180°C στις αντιστάσεις
  • Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα.
  • Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια. Στρώνουμε το 1/3 από τα λαζάνια στο σκεύος. Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα κρέμας με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε δεύτερη στρώση με λαζάνια. Απλώνουμε 1/3 μείγμα κρέμας με κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε τα λαζάνια με κοτόπουλο για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20 λεπτά το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καρμπονάρα

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή για χοιρινή τηγανιά είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και ιδανική για αρχάριους.

Πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!

Περισσότερα άρθρα

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

5 συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις

Επιλέξαμε και σου προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές που θα χρειαστούν όταν έχεις επισκέψεις της τελευταίας στιγμής! Εύκολες συνταγές και μεζέδες για να απολαύσετε με την παρέα σας.

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ