4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Ξύλινη κουτάλα

Μια κουτάλα είναι απαραίτητο εργαλείο όταν μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε και ελέγχουμε τη γεύση του. Το ερώτημα είναι ένα – πρέπει να χρησιμοποιούμε ξύλινη ή μεταλλική κουτάλα;

Η καλύτερη επιλογή είναι η ξύλινη κουτάλα. Ας δούμε τους λόγους που πρέπει να προτιμάμε ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική. 

1. Σε αντίθεση με την μεταλλική κουτάλα, η ξύλινη δεν διατηρεί τη θερμοκρασία του φαγητιού, και έτσι μπορείς να δοκιμάζεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χωρίς να καείς.

2. Η ξύλινη κουτάλα είναι φιλική προς τα αντικολλητικά σκεύη. Αν ανακατέψουμε την τηγανιά με μεταλλικό κουτάλι στο αντικολλητικό τηγάνι, το σκεύος μας θα γδαρθεί και θα καταστραφεί.

3. Μια ξύλινη κουτάλα είναι ανθεκτική. Όταν ετοιμάζουμε μαγειρευτά, ριζότο, μαρμελάδες ή άλλες συνταγές που κινδυνεύουν να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας, η ξύλινη κουτάλα είναι το ιδανικό εργαλείο που θα τρίψει τον πάτο.

4. Οι ξύλινες κουτάλες κρατάνε για πάντα. Αν στεγνώνουν καλά μετά το πλύσιμο, οι ξύλινες κουτάλες μπορούν να σας συντροφεύσουν στα μαγειρέματά σας για μια ολόκληρη ζωή. Προσοχή! Αν παρατηρήσετε ρωγμές στην επιφάνεια της ξύλινης κουτάλας, είναι εύκολο να εισχωρήσουν σε αυτές βακτήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.