ΑρχικήΆρθρα4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Μια κουτάλα είναι απαραίτητο εργαλείο όταν μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε και ελέγχουμε τη γεύση του. Το ερώτημα είναι ένα – πρέπει να χρησιμοποιούμε ξύλινη ή μεταλλική κουτάλα;

Η καλύτερη επιλογή είναι η ξύλινη κουτάλα. Ας δούμε τους λόγους που πρέπει να προτιμάμε ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική. 

1. Σε αντίθεση με την μεταλλική κουτάλα, η ξύλινη δεν διατηρεί τη θερμοκρασία του φαγητιού, και έτσι μπορείς να δοκιμάζεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χωρίς να καείς.

2. Η ξύλινη κουτάλα είναι φιλική προς τα αντικολλητικά σκεύη. Αν ανακατέψουμε την τηγανιά με μεταλλικό κουτάλι στο αντικολλητικό τηγάνι, το σκεύος μας θα γδαρθεί και θα καταστραφεί.

3. Μια ξύλινη κουτάλα είναι ανθεκτική. Όταν ετοιμάζουμε μαγειρευτά, ριζότο, μαρμελάδες ή άλλες συνταγές που κινδυνεύουν να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας, η ξύλινη κουτάλα είναι το ιδανικό εργαλείο που θα τρίψει τον πάτο.

4. Οι ξύλινες κουτάλες κρατάνε για πάντα. Αν στεγνώνουν καλά μετά το πλύσιμο, οι ξύλινες κουτάλες μπορούν να σας συντροφεύσουν στα μαγειρέματά σας για μια ολόκληρη ζωή. Προσοχή! Αν παρατηρήσετε ρωγμές στην επιφάνεια της ξύλινης κουτάλας, είναι εύκολο να εισχωρήσουν σε αυτές βακτήρια. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες

Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

Πτι φουρ (βουτήματα)

Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Υπέροχο φαγάκι φούρνου κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο, πατάτες και πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού!

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Επιλέγοντας το αρνί και τους κρεατομεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι!

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ