ΑρχικήΆρθρα4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Μια κουτάλα είναι απαραίτητο εργαλείο όταν μαγειρεύουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό, δοκιμάζουμε και ελέγχουμε τη γεύση του. Το ερώτημα είναι ένα – πρέπει να χρησιμοποιούμε ξύλινη ή μεταλλική κουτάλα;

Η καλύτερη επιλογή είναι η ξύλινη κουτάλα. Ας δούμε τους λόγους που πρέπει να προτιμάμε ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική. 

1. Σε αντίθεση με την μεταλλική κουτάλα, η ξύλινη δεν διατηρεί τη θερμοκρασία του φαγητιού, και έτσι μπορείς να δοκιμάζεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χωρίς να καείς.

2. Η ξύλινη κουτάλα είναι φιλική προς τα αντικολλητικά σκεύη. Αν ανακατέψουμε την τηγανιά με μεταλλικό κουτάλι στο αντικολλητικό τηγάνι, το σκεύος μας θα γδαρθεί και θα καταστραφεί.

3. Μια ξύλινη κουτάλα είναι ανθεκτική. Όταν ετοιμάζουμε μαγειρευτά, ριζότο, μαρμελάδες ή άλλες συνταγές που κινδυνεύουν να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας, η ξύλινη κουτάλα είναι το ιδανικό εργαλείο που θα τρίψει τον πάτο.

4. Οι ξύλινες κουτάλες κρατάνε για πάντα. Αν στεγνώνουν καλά μετά το πλύσιμο, οι ξύλινες κουτάλες μπορούν να σας συντροφεύσουν στα μαγειρέματά σας για μια ολόκληρη ζωή. Προσοχή! Αν παρατηρήσετε ρωγμές στην επιφάνεια της ξύλινης κουτάλας, είναι εύκολο να εισχωρήσουν σε αυτές βακτήρια. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Κιμάς με μπριάμ λαχανικών

Συνταγή για κιμά με μπριάμ λαχανικών!

Σοκολατόψωμο με σταφίδες

Συνταγή για σοκολατόψωμο με σταφίδες!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ