ΑρχικήΆρθραΓια αυθεντικό ιταλικό παγωτό στο Le Greche

Για αυθεντικό ιταλικό παγωτό στο Le Greche

Από την Λίζα Μάτσα (@Liza Matsakiii),

Ξέρουμε πως το καλοκαίρι δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό. Είναι δροσερό, λιγότερο λιπαρό από όσο φαντάζεσαι, με τέλεια υφή, βγαίνει σε πρωτότυπες γεύσεις και δε παγώνει τα δόντια. Τι είναι; Το παγωτό φυσικά. Αλλά όχι όποιο κι όποιο. Εδώ μιλάμε για το gelato. (Και ναι, είχα και στο χωριό μου gelato.)

Αν θες να μεταφερθείς νοερά στη Piazza di Spanga, δεν έχεις παρά να εντοπίσεις το Le Greche στην οδό Μητροπόλεως 16A, στο Σύνταγμα. Φτάσαμε εκεί το απόγευμα της Κυριακής και ενώ τα στενάκια παράλληλα της Ερμού φάνταζαν σχεδόν σιωπηλά, στο Le Greche υπήρχε ζωή αφού μικροί και μεγάλοι έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην παβλόβα με φρούτα του δάσους και γιαούρτι.

Λειτουργεί μόλις λίγους μήνες, ωστόσο έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό και να γίνει το νέο hot spot στο κέντρο της πόλης. Η ανταπόκριση του κόσμου, οφείλεται ξεκάθαρα στην αγάπη που έχει η Εύη Παπαδοπούλου – ιδιοκτήτρια του Le Greche – στο αυθεντικό Italian style παγωτό. Το gelato είναι παγωτό υψηλών προδιαγραφών, το οποίο σερβίρεται στη κατάλληλη θερμοκρασία και περιέχει 7-8% λιγότερα λιπαρά από τα υπόλοιπα.

Η Εύη παρασκευάζει το παγωτό της καθημερινά στο εργαστήριο της στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο από τη νέα σεζόν προγραμματίζει σεμινάρια με σκοπό να μάθει σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες την τέχνη του αληθινού παγωτού, που δεν έχει να κάνει με σκόνες, συντηρητικά και τεχνητά χρώματα. Για σένα που απλά θες να απολαύσεις ένα παγωτό αλλιώτικο από τα άλλα με πλούσια γεύση και κρεμμώδη υφή, δεν έχεις παρά να γίνεις για λίγο τουρίστας στην πόλη σου και να διαλέξεις ανάμεσα στις κλασικές ή gourmet γεύσεις και τα σορμπέ. Αν είσαι λάτρης της καλής σοκολάτας, στο Le Greche θα βρεις τη βασίλισσα Valhrona και συγκλονιστική giandujia.

Το παγωτό φιστίκι, το ανθότυρο με περγαμόντο και το μασκαρπόνε με καραμελωμένα σύκα είναι κάποιες από τις γεύσεις που ξεχωρίσαμε, ωστόσο ό,τι και να δοκιμάσετε είναι πεντανόστιμο. New entry: το αχλάδι. Βρες την αγαπημένη σου γεύση και να είσαι σίγουρος πως θα γίνει ο λόγος για να γυρίζεις ξανά και ξανά στη gelateria της Εύης.

Le Greche

Μητροπόλεως 16A, Σύνταγμα, T. 2167006458

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα

Αλμυρά μάφινς με κολοκύθα. Το καλυτερο σνακ για τους μικρους μας φιλους

Μελάτα τηγανητά αυγά

Συνταγή για απίθανα μελάτα τηγανητά αυγά!

Σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο

Κολασμένο σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο. Με κάθε κουταλιά η γέμιση "τρέχει" ρευστή σαν λάβα σοκολάτας.

Περισσότερα άρθρα

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ