ΑρχικήΣυνταγέςΚαλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Εκτύπωση

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 500 γραμμ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
  • 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα γευστική και εύκολη. Μια αγαπημένη σούπα με γλυκιά κολοκύθα με βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρουτόν και λίγο γιαούρτι για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κολοκυθάκια γεμιστά

Συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί!

Πώς να ψήσετε τέλεια μπριζόλα Tomahawk

Η ωραιότερη μπριζόλα Tomahawk με λαχταριστό, ζουμερό κρέας και καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Περισσότερα άρθρα

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

9 συνταγές για αξέχαστα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Δείτε τις καλύτερες συνταγές για υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μοσχοβολάνε αρώματα γιορτής.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ