fbpx

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Print Recipe
5 from 1 vote

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Total Time25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Servings: 5
Calories: 350θερμίδες

Ingredients

  • 500 γραμμ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
  • 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.