Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο
Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 25 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 5
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 350 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γραμμ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
  • 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.