
Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο
Μερίδες 5
Θερμίδες 350θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. λιγκουίνι
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
- 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΟΝΕΙΡΟ