Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 480

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
½ ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζ. νερό
½ σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο βασιλικό
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας τον πελτέ με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και το νερό. Σβήνουμε με τσίπουρο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν πήξει και απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και τριμμένο τυρί.
3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.