ΑρχικήΆρθραΚαρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Ποιο είναι το πρώτο φρούτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη καλοκαίρι; Μα, φυσικά, το καρπούζι. Με υπέροχο ανοιχτό κόκκινο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με τον εξωτερικό πράσινο φλοιό του, με ζουμερή σάρκα και γλυκιά γεύση, το καρπούζι είναι το φρούτο πασπαρτού για καλοκαιρινά τραπέζια, σνακ και επιδόρπια. Ακόμη, προσφέρεται και για οινοποσίες, αφού είναι από τα πλέον κατάλληλα  φρούτα για φρουτοσαλάτα, για να γίνει ψητό στα κάρβουνα, για να φτιάξετε νερό αρωματισμένο με καρπούζι, αυτή την υπέροχη συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι ή απλά για να απολαύσετε δροσερό καρπούζι με φέτα. Πώς, όμως, θα διαλέξετε, το καλύτερο καρπούζι και μάλιστα με τη βούλα; Η λύση είναι απλή κι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να διαλέξετε ένα ώριμο καρπούζι γεμάτο άρωμα και γεύση.

Δείτε ακόμα: Xυμός καρπούζι: 6 λόγοι που πρέπει να πίνουμε καθημερινά

1. Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το καρπούζι που θα διαλέξετε, θα πρέπει να είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του. Τα ώριμα και ζουμερά  καρπούζια είναι αυτά που περιέχουν το περισσότερο νερό, συνεπώς είναι και πιο βαριά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό και 8% σάκχαρα, γεγονός που το καθιστά το καλύτερο φρούτο για την ενυδάτωση του δέρματος.

2. Το καλό καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα  ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ  πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο σκούρα πράσινη είναι η φλούδα του.

3. Για να καταλάβετε αν το καρπούζι είναι ώριμο, θα πρέπει να το γυρίσετε ανάποδα και να  ψάξετε πάνω στη φλούδα του να βρείτε το σημείο που αγγίζε το χώμα το οποίο πρέπει να  έχει ένα κιτρινωπό χρώμα. Αν το σημείο αυτό είναι άσπρο ή πράσινο, σημαίνει ότι το καρπούζι κόπηκε πριν ακόμα ωριμάσει, άρα μην προτιμήσετε το συγκεκριμένο καρπούζι. Πρέπει να θυμάστε ότι σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το καρπούζι δεν ωριμάζει ποτέ αφού κοπεί.

4. Για να βεβαιωθείτε ότι το καρπούζι είναι φρεσκοκομμένο και ότι δεν βρίσκεται στην αποθήκη του προμηθευτή ή παραγωγού πολλές μέρες, πρέπει το κοτσάνι του να είναι πράσινο κι όχι ξεραμένο.

5. Πριν αποφασίσετε να το αγοράσετε, χτυπήστε το ελαφρά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος που θα κάνει το καρπούζι είναι βαθύς κι υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός είναι ένδειξη ότι το καρπούζι είναι άγουρο.

6. Επίλεξτε από πού θα αγοράσετε το καρπούζι σας. Αποφύγετε καρπούζια εκτεθειμένα στον ήλιο και επιλέξτε καρπούζια γερά που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Αφού διαλέξετε το καλύτερο φρούτο, δείτε σε αυτό το βίντεο πώς θα κόψετε εύκολα και γρήγορα το καρπούζι, αλλά και ακόμα έξι λαχταριστές συνταγές με καρπούζι για να το απολαύσετε στο έπακρο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικά κρουτόν με τυρί

Τέλεια σπιτικά κρουτόν, εύκολα και γρήγορα, για να συνοδεύσετε τις σαλάτες ή τις σούπες σας. Εκτός από τη βασική συνταγή δοκιμάστε τα κρουτόν με τυρί, σκόρδο ή μυρωδικά και θα ξετρελαθείτε.

Ριζότο με μανιτάρια

Το πιο εύκολο ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο, βελούδινο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή.

Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για μανιτάρια με άρωμα κονιάκ και σκόρδου, ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

Γιατί έσκασε η βασιλόπιτα;

Δείτε τι να κάνετε αν σκάσει η βασιλόπιτα από πάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ