Mακαρόνια με κιμά

Mακαρόνια με κιμά. Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου και θα την λατρέψετε στα σίγουρα.

5 from 1 vote
Mακαρόνια με κιμά
Mακαρόνια με κιμά
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συν. Χρόνος
35 λεπτά
 
Μακαρόνια με κιμά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα μπολονέζ που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι!
Μερίδες: 2
Υλικά
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένες
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά,
  3. ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε τον κιμά στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  5. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο, περιχύνουμε με την σάλτσα και τον κιμά και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.