Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά
Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά. Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα εύκολη και πολύ νόστιμη και γρήγορη για όλη την οικογένεια από τον Τάσο Αντωνίου
Προετοιμασία2 ώρες
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο2 ώρες 15 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά
Θερμίδες: 250 θερμίδες

Υλικά

  • 2 κιλά φράουλες ώριμες και γερές
  • 6 -7 ξινόμηλα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας άσπρο ή πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη λεκάνη πλένουμε καλά τις φράουλες μαζί με τα κοτσανάκια τους.
  • Κατόπιν, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα με τον καθαριστή της πατάτας. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια με το διπλό κόφτη πατάτας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Βάζουμε τα φρούτα σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για δυο ώρες έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά.
  • Κατόπιν βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Προσοχή, σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα μπορεί να φουσκώσει γι’αυτό μην απομακρύνεστε!
  • Ξαφρίζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 12 ώρες.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά αφού πάρει βράση η μαρμελάδα και βράζουμε  σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει. Η όλη διαδικασία σε αυτό το στάδιο θα κρατήσει περίπου μισή ώρα. Το πιο απλό tip για να καταλάβουμε αν έδεσε η μαρμελάδα είναι το εξή: βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από πέντε λεπτά που θα έχει κρυώσει, πρέπει με ένα κουταλάκι να κάνουμε ένα χώρισμα στη μαρμελάδα που δεν θα ξανακλείσει.
  • Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και βγάζουμε από την φωτιά.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα όσο ακόμη είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά. Διατηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε η μαρμελάδα να μην έχει μεγάλα κομμάτια φρούτου, πριν το δεύτερο βράσιμο πιέζουμε το μείγμα με την κουτάλα του πουρέ.
Αν δεν μας αρέσουν τα πιπέρια, χρησιμοποιούμε μόνο το τζίντζερ.
Στο δεύτερο βράσιμο ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα κι αν σχηματιστούν και πάλι αφροί ξαφρίζουμε. Έτσι η μαρμελάδα θα είναι πιο διαυγής.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.