ΑρχικήΣυνταγέςΜαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά
Εκτύπωση

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά. Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα εύκολη και πολύ νόστιμη και γρήγορη για όλη την οικογένεια από τον Τάσο Αντωνίου
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά
Προετοιμασία 2 ώρες
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 2 κιλά φράουλες ώριμες και γερές
  • 6 -7 ξινόμηλα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας άσπρο ή πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη λεκάνη πλένουμε καλά τις φράουλες μαζί με τα κοτσανάκια τους.
  • Κατόπιν, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα με τον καθαριστή της πατάτας. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια με το διπλό κόφτη πατάτας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Βάζουμε τα φρούτα σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για δυο ώρες έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά.
  • Κατόπιν βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Προσοχή, σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα μπορεί να φουσκώσει γι’αυτό μην απομακρύνεστε!
  • Ξαφρίζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 12 ώρες.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά αφού πάρει βράση η μαρμελάδα και βράζουμε  σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει. Η όλη διαδικασία σε αυτό το στάδιο θα κρατήσει περίπου μισή ώρα. Το πιο απλό tip για να καταλάβουμε αν έδεσε η μαρμελάδα είναι το εξή: βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από πέντε λεπτά που θα έχει κρυώσει, πρέπει με ένα κουταλάκι να κάνουμε ένα χώρισμα στη μαρμελάδα που δεν θα ξανακλείσει.
  • Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και βγάζουμε από την φωτιά.
  • Μοιράζουμε τη μαρμελάδα όσο ακόμη είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε καλά. Διατηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Tips

Αν θέλουμε η μαρμελάδα να μην έχει μεγάλα κομμάτια φρούτου, πριν το δεύτερο βράσιμο πιέζουμε το μείγμα με την κουτάλα του πουρέ.
Αν δεν μας αρέσουν τα πιπέρια, χρησιμοποιούμε μόνο το τζίντζερ.
Στο δεύτερο βράσιμο ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα κι αν σχηματιστούν και πάλι αφροί ξαφρίζουμε. Έτσι η μαρμελάδα θα είναι πιο διαυγής.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Vegan latte με κουρκουμά

Vegan ρόφημα με κουρκουμά και μπαχαρικά! Aπογείωσε το πρωινό σου χαρίζοντας στον οργανισμό ευεξία και θρεπτικά συστατικά!

Ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ