Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας, παρέθεσε χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Το μενού ήταν ιδιαίτερο λιτό και αποτελούνταν από μόλις τρία πιάτα, φρούτα εποχής και καφέ. Πρώτο πιάτο ήταν τα φιλέτα γλώσσας meunière, ένα κλασικό γαλλικό πιάτο από φιλέτα ψαριού με αλεύρι, σοταρισμένα σε βούτυρο. Δεύτερο πιάτο ήταν τα φιλετάκια μόσχου γαρνιρισμένα με λαχανικά βουτύρου και σάλτσα τρούφας. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με το εμβληματικό γαλλικό παγωτό Saint Honoré, ενώ ακολούθησαν φρούτα εποχής και καφές. Το μενού συνοδεύτηκε από ελληνικά κρασιά. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν το λευκό κρασί «Πλάνο Μαλαγουζιά» από το κτήμα Τέχνη Οίνου, το κόκκινο κρασί Chateau Julia κτήμα Λαζαρίδη και το γλυκό κρασί «Samos Grand Cru» από τη Σάμο.