Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας
Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Γευστικό, εύκολο και απολαυστικό ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας. Εύκολη συνταγή για ριζότο θαλασσινών και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Πιάτο: Κυρίως πιάτα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 520 θερμίδες

Υλικά

  • 10 καραβίδες βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες στα 3*
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο σαφράν
  • 1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • ζωμός καραβίδας ζεστός*
  • ζωμός κολοκύθας ζεστός**
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σαφράν με το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 
  • Αρχικά, ρίχνουμε τον ζωμό από την κολοκυθόσουπα και μετά συμπληρώνουμε με εκείνον από τις καραβίδες. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για περίπου 10-12 λεπτά, με ανακάτεμα και συμπλήρωμα ζωμού. Στα μέσα του μαγειρέματος ρίχνουμε τις καραβίδες και 5-6 δαγκάνες για την γεύση (και το ντεκόρ). Στο τελευταίο συμπλήρωμα ζωμού, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε το ριζότο για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί» (ε, τόση ώρα βράσε-βράσε, κουράστηκε!).
  • Σερβίρουμε το ριζότο με δύο δαγκάνες από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Βράσιμο καραβίδας: Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις καραβίδες και τις αφήνω για 8-10 λεπτά (αν είναι μεγάλες) ή 5-7 λεπτά (αν είναι μικρότερες). Σουρώνω και κρατάω στην άκρη τον ζωμό.
**Σε περίπτωση που (κακώς) δεν έχετε κάνει τη σούπα και δεν έχετε τον ζωμό που λέμε παραπάνω, χρησιμοποιήστε τον ζωμό από τις καραβίδες. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε με ζεστό νερό.
***Μην σας φαίνεται περίεργη η προσθήκη τυριού σε ένα πιάτο με θαλασσινά. Η συμβολή του τυριού (εκτός από τη νοστιμιά) είναι στην υφή του πιάτου.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο blog της Μαρίας Ζαφειράτου Mummy Loves Foodball

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. Θα ελεγα πως η συνταγη ειναι κορυφη! Μπραβο. Την φτιαξαμε και τρελαθηκαν ολοι στο σπιτι. Ειχαμε και καλεσμενους απο τη Ροδο που ξερουν απο καλο ψαρι και θαλασσινα. Μας εβγαλες ασπροπρόσωπους. Σε ευχαριστουμε.

  2. Τάσο είσαι πολύ καλός σεφ. Μπράβο σου. Απλός και τοσο κατανοητος με εμας που δεν ειμαστε επαγγελματιες. Σε ευχαριστουμε. Θα θελαμε να το κανεις και αυτη τη συνταγη βιντεο για να δουμε τα βηματα αναλυτικα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.